VOLELA JE ESKOBARA OD 12. GODINE DO NJEGOVE SMRTI: Ostala je na strani svog supruga do SAMOG KRAJA, a trpela je...
Pablo Eskobar, Foto: public

istorija

VOLELA JE ESKOBARA OD 12. GODINE DO NJEGOVE SMRTI: Ostala je na strani svog supruga do SAMOG KRAJA, a trpela je...

Supruga Eskobara bila je žena koja je bila posvećena u potpunosti svom mužu

Objavljeno:

Marija Viktorija Eugenija Henao bila je supruga Pabla Eskobara i žena koja je od rane mladosti volela samo njega, piše Glossy.

Kako si mogla da spavaš s tim čudovištem? — jedna od žrtava Pabla Eskobara pitala je njegovu suprugu Mariju Viktoriju Henao. — Zašto nisi uradila ništa? Što ga nisi ostavila? Zašto ga nisi prijavila policiji?

Marija Viktorija Henao imala je samo jedan odgovor — volela je svog supruga Pabla Eskobara, i dok bi se taj odgovor mnogima činio nedovoljno dobar, ona je zbog toga zaista i ostala na strani svog supruga do kraja njegovog života.

Pablo Eskobar
Pablo Eskobarfoto: Wikipedia/ Pablo Escobar

Upoznala je Pabla kada je imala svega 12, a on 23 godine.

Kako je rekla u svojim memoarima "Gospođa Eskobar: Moj život s Pablom", Pablo je bio njena prva i jedina ljubav. Udala se za njega u crkvi i odrastala učivši kako da bude Pablova supruga i majka njegove dece, učivši da ne zapitkuje, ne dovodi njegove izbore u pitanje i gleda u drugu stranu ako vidi nešto što joj ne odgovara.

Početak njihove ljubavi

U martu 1976. godine, baka je odvela Mariju da se venča s Pablom u crkvi u Palmiri, a tada je imala svega 15 godina. Njeni roditelji nisu bili tu, kao ni bilo ko iz Pablove porodice.

Njena sreća je bila pomešana sa strahom, ali Pablo ju je jednom trenutku pogledao, nasmejao se i rekao: "Bićemo zauvek zajedno, ljubavi moja".

Kako je i dalje bila tinejdžerka, zapravo, i dalje samo dete, i išla je u školu, dan joj je počinjao tako što bi odlazila na nastavu i dolazila kući po podne da uradi domaći, kuva, čisti, pere sudove...

Ono što joj je zapravo teško padalo jeste što je Pablo stalno nekud odlazio, navodno zbog posla, a najviše su je brinule glasine o njegovim brojnim aferama.

Nije imala nameru da ga zbog toga ostavi, nije mu proveravala pozive i tražila karmin na košuljama.

Prvog sina, Huana Pabla, rodila je nakon što je završila sa časom u školi, gde je prvo htela da uradi kontrolni, uprkos kontrakcijama. Kasnije je imala samo toliko vremena da jedva ode do kuće svoje majke, pa u bolnicu, i ubrzo potom već se porodila.

Marija Viktorija uspela je da završi školu, putuje, ostvaruje svoje snove da poseti modne revije širom Italije i Francuske, ali koliko im je novac doneo — toliko je i odneo.

Kako je govorila, imali su lep život, ali Pablo je u njega doveo i svoje ljubavnice. Da bi se viđao s ljubavnicama, Pablo je izgradio stan koji je sakrio iza štale na njihovom imanju, blizu glavne kuće, kao i nekoliko kabina, malo udaljenijih. Živeo je dvostrukim životom s porodicom i ljubavnicama, a Marija Viktorija znala je brojne devojke s kojima je provodio dane, nedelje, s nekima čak i mesece. Ipak, jedna devojka se tada izdvojila — Vendi Čavarijaga Gil.

Njihova veza počela je osamdesetih, a trajala je nekoliko godina i završila se tragedijom; naime, kako se navodi, Eskobar ju je naterao na abortus, nakon čega je ona davala informacije o njemu i naredio je njeno ubistvo.

Njihovi životi promenili su se zauvek 1984. godine, kada su plaćene ubice izvršile atentat na ministra pravde Rodriga Laru Bonilu, u Bogoti, po Eskobarovim naređenjima. To je započelo narko-sukobe koji su dominirali zemljom narednu deceniju.

Pablov život kasnije se zasnivao na bežanju i skrivanju od vlasti, što je imalo užasnog uticaja na celu porodicu.

Kraj jedne porodice

U avgustu 1993. godine, Pablo, njegova supruga, njihova deca Manuela i Huan Pablo, kao i Huan Pablova devojka Andrea, sakrili su se u jednoj kući, gde je smrt vrebala iza svakog ugla. Znali su da će im to biti poslednje sklonište.

Jednog jutra, Pablo Eskobar je ustao i rekao svojoj supruzi da treba da popričaju nasamo.

Dušo, vreme je da spakuješ kofere svima. Živećete svi zajedno u zgradi pod zaštitom vlade.

Marija je plakala neutešno, znajući šta je njen suprug sve radio, ali nije želela da ga ostavi, iako je znala da nema drugu opciju.

Sa sinom se pozdravio rukovanjem i poljupcem u obraz. Kada je krenuo da se pozdravi sa ćerkom, počeo je da plače, a to je bio prvi put da ga vidi kako jeca.

Nakon tog momenta, više se nikada nisu imali, a Eskobaru je ostalo 75 dana života.

Bonus video:

05:14

TITO SE POTRUDIO DA SE NJEGOVA SRBOUBILAČKA BIOGRAFIJA NE ZNA! Istoričar Cvetković: Ovaj momenat je po Brozovoj želji IZBRISAN

(Espreso/ Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.