MODNI GIGANT ZA GODINU DANA NAPRAVIO DUG OD 50 MILIONA EVRA: Primorani da zatvore prodavnice u Nemačkoj
Foto: PrintScreen/ YouTube/ RuebsamenMode

fijasko

MODNI GIGANT ZA GODINU DANA NAPRAVIO DUG OD 50 MILIONA EVRA: Primorani da zatvore prodavnice u Nemačkoj

Kompanija planira restrukturiranje kako bi opstala na tržištu.

Objavljeno:

Tekstilni gigant Primark primoran je za zatvori više prodajnih mesta širom zemlje zbog krize u poslovanju.Primark se već neko vreme bori sa finansijskim gubicima u Nemačkoj.

- Uskoro ćemo objaviti brojke za Nemačku za našu finansijsku godinu 2021/2022. Mogu vam unapred reći da krajnja crta pokazuje gubitak od oko 50 miliona evra. Gubitaka je već bilo i godinu pre - navodi direktorka Primarka za Nemačku Kristijana Vigars Fulm.

Kompanija planira restrukturiranje kako bi opstala na tržištu.

Lokalni mediji navode da je poslovnica u Gelzenkirhenu već u stečaju. Kompanija namerava da sledeće godine, nakon isteka ugovora o najmu, zatvori lokacije u Krefeldu i Kajzerslauternu. Plan je da ostane 27 trgovina u Nemačkoj.

Primark, međutim, uprkos problemima, vidi potencijal u otvaranju novih lokacija u Nemačkoj.

- Nemačka ima 84 miliona stanovnika i imamo vrlo atraktivnu ponudu. Neki od naših kupaca moraju da putuju daleko da bi kupovali kod nas. Stalno primamo zahteve kupaca putem društvenih medija koji nas mole da otvorimo trgovine u njihovoj blizini - navodi Vigars Fulm.

Primark je irski modni lanac sa prodajnim mestima širom Evrope i u Amerike.

Prva prodavnica otvorena je 1969. u Dablinu.

Bonus video: DA LI BANKROT TRI AMERIČKE BANKE MOŽE DA SE ODRAZI NA NAS?! Stručnjaci upozoravaju: Švajcarska je već osetila stromglave posledice

01:16

DA LI BANKROT TRI AMERIČKE BANKE MOŽE DA SE ODRAZI NA NAS?! Stručnjaci upozoravaju: Švajcarska je već osetila stromglave posledice

(Espreso/Fenix Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.