NAJLEPŠA KRALJICA JE U 6. MESECU TRUDNOĆE DOŽIVELA TRAGEDIJU: Njen život krije NEOPISIVU TUGU, ovo nije PREŽALILA
Kraljica Leticija, Foto: Miguel Cordoba / Sipa Press / Profimedia

VELIKA BOL

NAJLEPŠA KRALJICA JE U 6. MESECU TRUDNOĆE DOŽIVELA TRAGEDIJU: Njen život krije NEOPISIVU TUGU, ovo nije PREŽALILA

Kraljica Leticija imala je mlađu sestru Eriku, a njena priča je beskrajno tužna

Objavljeno: 11:36h

Iza uvek blistavog osmeha španske kraljice Leticije, mada deluje da je u njenom životu sve savršeno, ipak se krije velika tuga, piše Glossy.

Španska kraljica i supruga kralja Felipa VI našla se u centru velikog skandala, nakon što ju je bivši suprug njene sestre Telme Ortiz Rokasolano imenovao kao svoju ljubavnicu i ispričao kako je, navodno, kraljica godinama varala supruga sa njim.

Ova priča uzdrmala je i Španiju i ostatak Evrope, a dok se, za sad, zvanično palata i sama kraljica nisu oglašavali, mnogi su se zapitali kakvi su zaista odnosi u porodici Ortiz, što je prezime koje je Leticija nosila pre udaje za španskog kralja.

Osim sestre Telme, Leticija je imala i sestru Eriku, koja je preminula 2007. godine, kada je Leticija bila šest meseci trudna sa drugom ćerkom Sofijom.

Kraljica Leticija
Kraljica Leticija foto: EPA/Cabalar

Ko je bila Erika Ortiz, najmlađa od sestara Ortiz Rokasolano?

Erika Ortiz bila je mlađa Leticijina sestra, a preminula je kada je imala svega 31 godinu i iza sebe je ostavila šestogodišnju ćerku Karlu. U to vreme, Leticija je bila španska princeza, koja se tri godine pre toga udala za naslednika trona.

Kada je objavljena vest o smrti Erike Ortiz, to je bila glavna tema naslonica španskih medija danima.

Erika Ortiz
Erika Ortizfoto: ENFOQUE / Sipa Press / Profimedia

Rečeno je da je bila "depresivna" usled razvoda braka, ali i da se borila sa životom u senci sestre Leticije, koja je i pre udaje bila popularna i radila je posao novinarke na nacionalnoj televiziji.

Samoubistvo sestre kraljice Leticije od Španije

Kao uzrok smrti navedeno je predoziranje, kao i da je reč o samoubistvu.

Srceparajuće fotografije s Erikine sahrane pokazale su Leticiju u prvom planu, koja je bila trudna i skrhana, a uz nju su bili suprug Felipe, kao i svekar, tadašnji španski kralj Huan Karlos de Borbon. Telma, druga sestra, nije došla na sahranu jer je radila na Filipinima.

Iako vidno uzrujana, Leticija se obradila medijima, zahvalivši se na podršci, a već sedam dana kasnije vratila se kraljevskim obavezama, ali u crnini, zajedno sa suprugom.

Tri meseca kasnije rodila je ćerku Sofiju.

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

(Espreso/ Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.