MASK STIGAO U IZRAEL, NETANJAHU GA ODVEO DA VIDI... Bogatašu sledi sastanak sa predsednikom, evo i ZBOG ČEGA (FOTO)
Ilon Mask i Benjamin Netanjahu u Izraelu, Foto: Amos Ben Gershom/Israel Gpo / Zuma Press / Profimedia

rat u izraelu

MASK STIGAO U IZRAEL, NETANJAHU GA ODVEO DA VIDI... Bogatašu sledi sastanak sa predsednikom, evo i ZBOG ČEGA (FOTO)

IlonMaska su odveli u kibuc Kfar Aza

Objavljeno:

Kancelarija izraelskog premijera Bendžamina Netanijahua saopštila je danas da je je premijer odveo američkog milijardera Ilona Maska u kibuc Kfar Aza, koji je uništen u napadu Hamasa 7. oktobra.

Cilj posete je da se Masku pokažu ostaci kibuca, gde su ljudi iskasapljeni, spaljeni živi ili kidnapovani i odvedeni u Pojas Gaze, naveo je Times of Israel.

Mask je čuo svedočenja lidera lokalnog veća i predstavnika potparola Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) o masakru u kibucu.

Generalni direktor Spejs Eksa posetio je i kuću šefa sigurnosti Ofira Libstajna, koji je ubijen u razmeni vatre s terorističkom grupom.

Mask se sreo s četvorogodišnjom Abigejl Iden, dvojnom izraelsko-američkom državljankom, koja je juče oslobođena u razmeni talaca.

Predsednik Izraela Isak Hercog će se sastati s Maskom, kako bi razgovarali "o potrebi borbe protiv onlajn antisemitizma".

Izraelski ministar komunikacija Šlomo Karhi izjavio je da se njegova država sporazmela s vlasnikom Tesle oko uvođenja Starlink komunikacije u Gazi, uz odobrenje ministarstva.

Bonus video:

01:46

PAUZU ĆE OBE STANE ISKORISTITI DA DOVUKU VOJSKU Stručnjaci bez dileme: Hamas nema oružje, ali ima JEDNU ZNAČAJNU PREDNOST!

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.