Hamas oslobodio državljanina Rusije
Foto: AP Photo Fatima Shbair

oslobađanje taoca

Hamas oslobodio državljanina Rusije

"Tajms of Izrael" je prethodno preneo da su vođeni pregovori o oslobađanju najmanje jednog dvojnog rusko-izraelskog državljanina, što je Hamas najavio kao gest prema predsedniku Rusije Vladimiru Putinu

Objavljeno: 16:20h

Palestinska militantna grupa Hamas oslobodila je danas jednog državljanina Rusije koji je bio među otetim taocima u Gazi, saopštila je ta grupa, javlja Rojters.

"Kao odgovor na napore ruskog predsednika Vladimira Putina i kao priznanje ruske pozicije u podršci palestinskoj stvari, Islamski pokret otpora Hamas pustio je na slobodu jednog zatočenika koji je imao rusko državljanstvo“, navodi se u saopštenju pokreta, prenosi RIA Novosti.

"Tajms of Izrael" je prethodno preneo da su vođeni pregovori o oslobađanju najmanje jednog dvojnog rusko-izraelskog državljanina, što je Hamas najavio kao gest prema predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

U međuvremenu Egipat je saopštio da je dobio spiskove sa imenima 13 Izraelaca i 39 Palestinaca koji bi trebalo danas da budu oslobođeni, što je treća razmena zarobljenih tokom četvorodnevnog sporazuma o primirju postignutog uz posredovanje Egipta i Katara.

01:46

PAUZU ĆE OBE STANE ISKORISTITI DA DOVUKU VOJSKU Stručnjaci bez dileme: Hamas nema oružje, ali ima JEDNU ZNAČAJNU PREDNOST!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.