HAMAS SE PREDOMISLIO: Još 13 izraelskih talaca i 39 palestinskih zatvorenika biće oslobođeno večeras
Foto: Dawoud Abo Alkas / Zuma Press / Profimedia

najnovija vest

HAMAS SE PREDOMISLIO: Još 13 izraelskih talaca i 39 palestinskih zatvorenika biće oslobođeno večeras

Objavljeno: 20:51h

Iako je Hamas prvobitno odlučio da odloži oslobađanje druge grupe talaca, došlo je do promene, te će u toku večeri ipak biti pušteno još izraelskih talaca i palestinskih zatvorenika.

- Još 13 izraelskih talaca i 39 palestinskih zatvorenika biće oslobođeni nakon ranijeg odlaganja - saopštio je Katar.

"Prepreke su prevaziđene"

Portparol ministarstva spoljnih poslova zemlje rekao je da su "prepreke prevaziđene" putem "katarsko-egipatske komunikacije sa obe strane".

- Večeras će 39 palestinskih civila biti oslobođeno u zamenu za oslobađanje 13 izraelskih zatočenika iz Gaze - rekao je Dr Majid Mohamed Al Ansari na društvenim mrežama.

Biće oslobođeno i sedam stranaca

On je dodao da će biti oslobođeno i "sedam stranaca van okvira sporazuma".

Hamas je saopštio da je "podržao svoju zahvalnost" Egiptu i Kataru zbog "obezbeđivanja nastavka privremenog primirja sa Izraelom".

Posle sati kašnjenja, Katar, ključni posrednik u sporazumu o taocima, potvrđuje da će 13 Izraelaca i 7 stranaca biti oslobođeni iz zatočeništva u Gazi "večeras".

Izraelski zvaničnik je ranije rekao da su "oprezno optimistični" da su problemi rešeni i da će se oslobađanje druge grupe talaca i dalje dešavati večeras.

Podsetimo, prethodno je izvor iz Hamasa rekao je za AFP da je počela primopredaja druge grupe talaca koji će biti pušteni na osnovu sporazuma o primirju sa Izraelom.

- Brigade Ezedine al-Kasam počele su da predaju drugu grupu izraelskih zarobljenika Crvenom krstu u Kan Junis. Ima ih 14 - rekao je izvor.

(Espreso/Tajms of Izreal/ Skaj njuz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.