SPORAZUM IZMEĐU IZRAELA I HAMASA BLIŽI NEGO IKADA? Ovo su KLJUČNE TAČKE dokumenta, iz Izraela poručuju samo JEDNO
Foto: EPA ALAA BADARNEH

RAT NA BLISKOM ISTOKU

SPORAZUM IZMEĐU IZRAELA I HAMASA BLIŽI NEGO IKADA? Ovo su KLJUČNE TAČKE dokumenta, iz Izraela poručuju samo JEDNO

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je ranije danas da veruje da je blizu postizanje sporazuma o taocima između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas

Objavljeno:

Sporazum između Izraela i Hamasa uz posredovanje Katara je u završnoj fazi i "bliži je nego ikada", izjavio je za Rojters dobro upućen neimenovani izvor.

Dogovor o višednevnoj pauzi u neprijateljstvima, oslobađanju oko 50 civilnih talaca od strane Hamasa i oslobađanje palestinskih žena i dece iz izraelskog pritvora, je blizu, potvrdio je neimenovani izvor.

Militantni palestinski pokret Hamas izrazio je spremnost da poveća broj talaca koje je bi oslobodio u razmeni sa Izraelom, rekao je danas za Harec izvor uključen u pregovore.

Šef politbiroa Hamasa Ismail Hanije kazao je ranije danas da se Izrael i Hamas približavaju sporazumu o primirju u ratu u Pojasu Gaze, navodeći da je Hamas već dao svoj odgovor Kataru i drugim posrednicima, preneo je Tajms of Izrael.

Ismail Hanije
Ismail Hanije foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je ranije danas da veruje da je blizu postizanje sporazuma o taocima između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas, prenela je Al Džazira.

Džo Bajden
Džo Bajdenfoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

U međuvremenu izraelski ministar za nacionalnu bezbednost Itmar Ben Gvir pozvao je danas da se najavljeni sporazum sa Hamasom ne sklapa.

„Veoma sam zabrinut jer se priča o nekakvom dogovoru. Glasine govore da će Izrael ponovo napraviti veliku grešku, na sličan način kao i 2011. godine. Taj sporazuma bi doneo katastrofu“, napisao je izraelski ministar, prenosi Tajms of Izrael.

Bonus video:

01:46

PAUZU ĆE OBE STANE ISKORISTITI DA DOVUKU VOJSKU Stručnjaci bez dileme: Hamas nema oružje, ali ima JEDNU ZNAČAJNU PREDNOST!

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.