"OVDE SU DOVEDENI I UBIJANI" : Izraelska vojska objavila SNIMAK na kom se navodno vidi kako HAMAS dovodi TAOCE
Foto: I24NEWS ENGLISH / YOUTUBE

taoci u bolnici

"OVDE SU DOVEDENI I UBIJANI" : Izraelska vojska objavila SNIMAK na kom se navodno vidi kako HAMAS dovodi TAOCE

Od 7. oktobra Izrael nemilosrdno udara Gazu iz vazduha

Objavljeno:

Izraelska vojska objavila je danas snimke bezbednosnih kamera koje pokazuju kako su taoci dovedeni u bolnicu Al-Šifa u gradu Gaza nakon što su kidnapovani u napadima Hamasa na južni Izrael 7. oktobra.

Na jednom od snimaka čoveka na kolicima dovodi nekoliko osoba, od kojih su najmanje četiri naoružane, dok se na drugom neko bori da pruži otpor dok ga nasilno uvlače u zgradu koja liči na bolnicu, prenosi "AFP", koji nisu odmah mogli da potvrde verodostojnost snimka.

- Ovde možete videti kako Hamas uzima taoca unutra... oni ga vode u bolnicu - rekao je portparol vojske Danijel Hagari na brifingu, dodajući da su muški taoci iz Nepala i Tajlanda, koje još uvek "nisu locirani".

"Koristili kao terorističku infrastrukturu"

Čini se da je snimak vremenski označen 7. oktobra 2023. godine, na dan kada je militantna grupa Hamasa upala u južni Izrael ubivši oko 1.200 ljudi, uglavnom civila, i kidnapujući oko 240 drugih, prema izraelskim vlastima.

- Ovi nalazi dokazuju da je teroristička organizacija Hamas koristila bolnički kompleks Šifa na dan masakra kao terorističku infrastrukturu - navodi se u saopštenju vojne i obaveštajne službe.

Hagari je takođe izdvojio da je vojnik IDF-a, Noa Marsiano, čije telo je pronađeno pre nekoliko dana u bolnici, oteta u inicijalnom napadu, odvedena u bolnicu gde je držana, i gde na potom ubijena.

Od 7. oktobra Izrael nemilosrdno udara Gazu iz vazduha, kopna i sa mora, a zvaničnici na toj teritoriji kažu da je ubijeno najmanje 13.000 ljudi, takođe uglavnom civila.

Bonus video:

01:46

PAUZU ĆE OBE STANE ISKORISTITI DA DOVUKU VOJSKU Stručnjaci bez dileme: Hamas nema oružje, ali ima JEDNU ZNAČAJNU PREDNOST!

(Espreso / Blic/AFP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.