ŠTA SE DEŠAVA? Bivši komandant vazdušnih snaga KRITIKOVAO PUTINA, a onda su on i supruga pronađeni MRTVI
Vladimir Sviridov, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

misteriozne smrti

ŠTA SE DEŠAVA? Bivši komandant vazdušnih snaga KRITIKOVAO PUTINA, a onda su on i supruga pronađeni MRTVI

Odlikovani general pukovnik Vladimir Sviridov i njegova supruga pronađeni su mrtvi

Objavljeno:

Odlikovani general pukovnik Vladimir Sviridov (68) i njegova supruga Tatjana (72) pronađeni su mrtvi nedugo nakon što je visoki oficir ruske vojske kritikovao Vladimira Putina zbog njegove, kako je kazao, "trećerazredne" vojske.

Istražitelji nisu uspeli da utvrde kako su umrli Sviridov i njegovasupruga Tatjana. Ali, tu nije kraj bizarnostima u ovoj priči: nakon što je bračni par pronađen mrtav u svojoj kući u selu Adžijevski u Stavropoljskoj regiji, tela su nestala, otkriva „The Sun“.

Tako vlasti nisu mogle da utvrde tačan uzrok njihove iznenadne smrti, saopštili su lokalni mediji.

“Radnici koji rade na gasovodu izvršili su merenja i nije otkriveno prekoračenje dopuštene koncentracije štetnih materija”, jedino je što je navedeno u saopštenju o njihovoj bizarnoj smrti.

General Sviridov svojevremeno je komandovao Šestom armijom ruskog ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane od 2005. do 2009. godine. Odlikovan je Ordenom Crvene zvezde i nizom drugih odlikovanja. Napustio je funkciju komandanta sa 54 godine nakon niza oštrih komentara o ruskim oružanim snagama.

Vladimir Sviridov
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ruskom časopisu „Take Off“, 2007. godine se požalio kako piloti ne dobijaju odgovarajuću obuku.

„Pilot mora da ima oko 100 sati leta godišnje za punu borbenu spremnost“, rekao je tada. „Međutim, to još nije slučaj. Prosečno vreme leta u vojsci trenutno je 25 do 30 sati“.

U drugom nastupu se požalio: „Prisiljeni smo da imenujemo nepotpuno obučene oficire, jer nema boljih. Iz istog razloga šaljemo na vojne akademije pilote trećeg ranga. Ovo se nije događalo u prošlosti“.

Državna novinska agencija RIA Novosti saopštila je da nisu pronađeni tragovi nasilne smrti i da se okolnosti smrti još ispituju.

Bonus video:

03:08

RUSIJA JE JEDINI ZAŠTITNIK EVROPSKIH VREDNOSTI!! Dimitrijević: Finska shvata da je ulazak u NATO greška, Putin dobija izbore!

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.