POLICIJA U HAMBURGU SAVETUJE PUTNIKE DA NE IDU NA AERODROM: Turčin ne pušta dete, pregovori i dalje traju!
Hamburg, Foto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia

novi detalji talačke krize

POLICIJA U HAMBURGU SAVETUJE PUTNIKE DA NE IDU NA AERODROM: Turčin ne pušta dete, pregovori i dalje traju!

Nema opasnosti da bi drugi mogli da budu povređeni jer je aerodrom potpuno prazan

Objavljeno:

Nemačka policija savetovala je danas putnike da ne planiraju da idu na aerodrom u Hamburgu, zbog toga što muškarac na tom aerodromu i dalje drži četvorogodišnju ćerku kao taoca.

Aerodrom u severnom delu Hamburga zbog toga je od subote uveče zatvoren za putnike, a letovi su otkazani.

Psiholog satima pregovara sa muškarcem i nema naznaka da bi drugi ljudi mogli biti povređeni, pošto su svi putnici evakuisani sa aerodroma, saopštila je policija, preneo je AP.

Na aerodomu u Hamburgu otac drži četvorogodišnju ćerku kao taoca u automobilu i želi sa njom da otputuje u Tursku, zbog čega je aerodrom sinoć evakuisan, a letovi su otkazani, čime je pogođeno 3.200 putnika.

Hamburg
Hamburgfoto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia

Automobil je parkiran direktno pored aviona, objavio je Bild, navodeći da je Turčin, vozeći "audi" bez registarskih oznaka, probio barijeru i dovezao se direktno do putničkog aviona Turkiš erlajnsa.

Portparol policije Sandra Levgrun rekla je za Bild da je policija sa muškarcem pregovarala celu noć na turskom, da se pregovori nastavljaju i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad detetom.

Neposredno pre nego što su naoružanog muškarca primetile snage bezbednosti na aerodromu, supruga je alarmirala policiju. Ona je upozorila službenike da njen muž juri na aerodrom sa detetom.

Talačka kriza u Hamburgu
Talačka kriza u Hamburgufoto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia

Navodi se da je otac, 35. godišnji Turčin iz Donje Saksonije, u subotu uveče ukrao dete od majke.

On je prošao automobilom kroz barijeru na teren aerodroma i dva puta je pucao u vazduh iz oružja, a zatim iz vozila bacio dve zapaljene boce, rekao je portparol policije.

Policija je saopštila da niko nije povređen, dok je aerodrom objavio da je zatvoren za poletanja i sletanja, preneo je Rojters.

Bonus video:

01:59

HAMAS IMA 2 CILJA U IZRAELU! Pukovnik u penziji tvrdi: Taoci koje drže teroristi trpe STRAŠNO FIZIČKU I PSIHIČKU PRESIJU

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.