Si uputio pismo šestom Kineskom međunarodnom sajmu uvoza
Foto: Kineski radio Interancional

GLEDAJTE

Si uputio pismo šestom Kineskom međunarodnom sajmu uvoza

On je obećao da će Kina snažno unaprediti otvaranje visokog standarda

Objavljeno:

Kineski predsednik Si Đinping uputio je pismo šestom Kineskom međunarodnom sajmu uvoza (CIIE), koji je u nedelju otvoren u Šangaju.

Godišnji sajam, koji je prvi put održan 2018. godine, iskoristio je snagu ogromnog kineskog tržišta i ispunio svoju funkciju platforme za međunarodne nabavke, promociju investicija, međuljudsku razmenu i otvorenu saradnju i dao pozitivan doprinos stvaranju novog obrasca razvoja i unapređenju svetskog ekonomskog razvoja, naveo je Si u pismu.

Napominjući da oporavku svetske privrede nedostaje zamah i da zahteva solidarnost i saradnju svih zemalja, Si je rekao da će Kina uvek biti važna prilika za globalni razvoj.

On je obećao da će Kina snažno unaprediti otvaranje visokog standarda i nastaviti da čini ekonomsku globalizaciju otvorenijom, inkluzivnijom, uravnoteženijom i korisnom za sve.

Si je rekao da se nada da će CIIE bolje služiti kao prozor za podsticanje novog obrasca razvoja koji stvara nove mogućnosti za svet kroz dalji razvoj Kine i kao platforma otvaranja visokog standarda koja omogućava da ceo svet koristi mogućnosti ogromnog kineskog tržišta.

On je takođe izrazio nadu da će sajam igrati veću ulogu u obezbeđivanju zajedničkih međunarodnih javnih dobara i usluga koje olakšavaju otvorenu svetsku ekonomiju i omogućavaju svetu da ima koristi od saradnje u kojoj svi dobijaju.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.