DRAMATIČNI SNIMCI NEVREMENA KOJE PUSTOŠI REGION! Tornado NOSI KROVOVE i ruši stambene objekte, IMA POGINULIH! VIDEO
Nevreme u Bugarksoj, Foto: Printscreen/Youtube/Weather Track EU

HAOS

DRAMATIČNI SNIMCI NEVREMENA KOJE PUSTOŠI REGION! Tornado NOSI KROVOVE i ruši stambene objekte, IMA POGINULIH! VIDEO

Snažno nevreme pogodilo je region

Objavljeno:

Dve osobe su izgubile živote u stravičnom nevremenu koje je pogodilo Bugarsku, prouzrokujući velike štete u centralnom i istočnom delu zemlje.

Tornado je pogodio severoistok Bugarske, u mestu Dulovo, a oluje su zabeležene i u drugim delovima zemlje.

Prema izveštajima, jedan muškarac je preminuo na licu mesta kada ga je zatrpao srušeni zid u selu Razvigorovo, dok je drugi, kako se veruje, stradao nakon što je nagazio na otkinuti električni kabal. U selu Lavino, tornado je odneo krovove sa preko 150 kuća i ostavio 11 sela bez struje. U Šumenu, drvo je palo na 66-godišnju ženu, koja je uspešno spašena i prevezena u bolnicu sa teškim povredama.

Ovo nevreme nije zaobišlo ni Grčku, gde je takođe zabeležen tornado koji je prolazio kroz grad i prevrtao automobile. Prema medijima, ovakve nepogode su rezultat vlažne i nestabilne vazdušne mase koja dolazi sa mora, u kombinaciji sa jakim vetrovima u troposferi. Dolazak vazdušne mase sa zapada dodatno je doprineo aktivaciji ovih oluja.

Stanovnici smoljanskog sela Katranica opisuju strašne scene kada je jak vetar odneo krovove i oštetio prozore na kućama.

Žitelji ovog sela su uz pomoć vatrogasaca i međusobne solidarnosti pokušali da saniraju štetu, ali i dalje su bez struje.

Bonus video:

01:17

Snažno nevreme pravi haos na crnogorskom primorju

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.