KO JE PRVA DAMA BUGARSKE? O Desislavi priča CELA EVROPA, pre udaje za predsednik IMA JEDAN BRAK, a radila je i...
Desislava Radeva, Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

prva dama

KO JE PRVA DAMA BUGARSKE? O Desislavi priča CELA EVROPA, pre udaje za predsednik IMA JEDAN BRAK, a radila je i...

Desislava Radeva je prva dama Bugarske sa zanimljivom biografijom. Žena o kojoj se priča

Objavljeno:

Desislava Radeva je prva dama Bugarske, supruga bugarskog predsednika Rumena Radeva. Poznata je po svom modnom ukusu i smatra se jednom od najbolje obučenih supruga predsednika na svetu. Njen dolazak na javne događaje često privlači pažnju medija.

Na primer, tokom posete Brižit i Emanuela Makrona Sofiji, Desislava je pokazala svoj modni talenat. Takođe, bila je domaćin sastanka u predsedničkoj rezidenciji Euksinograd u bugarskom gradu Varni, gde je dočekala Makronove. Desislava Radeva je takođe poznata po svojoj posvećenosti zajednici.

Posetila je Istanbul gde je bila gost u domu bugarske zajednice. Desislava Radeva, kao prva dama Bugarske, ima različite dužnosti i aktivnosti. Pored toga što često prati svog supruga, predsednika Rumena Radeva, na državnim posetama i zvaničnim funkcijama, ona je takođe osnovala neprofitnu asocijaciju pod nazivom "Živa voda Bugarske", koja sprovodi aktivnosti u javnom interesu.

Desislava Radeva i muž, Rumen Radev
Desislava Radeva i muž, Rumen Radevfoto: EPA/YANNIS KOLESIDIS

Pre nego što je postala prva dama, Desislava je radila na različitim pozicijama. Tokom studentskih godina, radila je kao asistent ministra poljoprivrede Rumena Hristova. Nastavila je karijeru kao menadžerka kancelarije u TV emisijama kao što su Kanaleto i Hushove. Kasnije je bila zadužena za odnose s javnošću u Bugarskoj muzičkoj kompaniji. Nakon toga, postala je asistent generalnog menadžera Heinekena u Bugarskoj. Desislava i Rumen su u braku od 2016. godine.

Desislava je bila glavna vest medija kada je imala velikih zdravstvenih problema. Naime, tokom 2021. godine Desislava Radeva primljena je u bolnicu Sveti Ivan Rilski u Sofiji u teškom stanju. Kako su javljali lokalni mediji, pozivajući se na izjave lekara u bolnici, njeno stanje je bilo ozbiljno, ali stabilno.

Desislava Radeva i muž, Rumen Radev
Desislava Radeva i muž, Rumen Radevfoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Desislava Radeva ima jednog sina iz svog trinaestogodišnjeg braka sa Georgi Svilenskim koji je bugarski inženjer i političar, bio je član Bugarske socijalističke partije. Desislava i Georgi u braku su bili 13 godina.

Bonus video:

01:21

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović i prva dama Milena Milatović priredili su prijem povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore

(Espreso/ Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.