PRELEŽALA KOVID, A ONDA POČELA DA STALNO ZEVA: Niki je mislila da joj se samo spava, ISTINA JE ŠOKANTNA
Koronavirus, Foto: Kineska medijska grupa

zdravlje

PRELEŽALA KOVID, A ONDA POČELA DA STALNO ZEVA: Niki je mislila da joj se samo spava, ISTINA JE ŠOKANTNA

Niki je zevala 100 puta na dan, a onda je saznala za strašnu dijagnozu

Objavljeno:

Nakon što je Niki Dejvis, iz Zapadnog Kirbija, imala Kovid u januaru prošle godine, primetila je da zeva češće nego obično.

Ova 47-godišnjakinja je to u početku opisivala iscrpljenošću ili „posledicom“ virusa, ali je posle 10 dana to potrajalo i ona je neprestano zevala i do „100 puta dnevno“.

Tada je primetila da muti reči, ali pošto je izvadila nekoliko zuba i čekala delimičnu protezu, pretpostavila je da je to zbog toga.

Niki je pročitala da bi njeni simptomi mogli biti povezani sa bolešću motornih neurona (MND), ali je rekla da su je doktori uverili da nije. Nakon pregleda kod neurologa u martu ove godine, lekari su verovali da se ona suočava sa funkcionalnim neurološkim poremećajem, problemom u tome kako mozak prima i šalje informacije ostatku tela.

Najgori strahovi su se ubrzo potvrdili. 20. jula, Niki je rečeno da ima MND, neuobičajeno i trenutno neizlečivo stanje koje utiče na mozak i nerve, izazivajući slabost i progresivno pogoršanje. Niki je rekla da je mnogo plakala dve nedelje, boreći se da misli na bilo šta osim na svoju dijagnozu i kako će to uticati na njene voljene, posebno na njenu 16-godišnju ćerku.

Objasnila je: „To me je navelo da shvatim da ništa nije važno ako ste dobrog zdravlja. Stalno sam razmišljala o tim vremenima kada bih poželela veću platu, bolji auto, da dobijem na lutriji i nikada nisam pomislila – samo želim dobro zdravlje. Samo uzimaš to zdravo za gotovo" Rekla je: „Jedenje je borba, pa moram da pazim šta jedem jer moj jezik ne radi kako treba. Ne mogu lako da pomeram hranu što bi moglo da izazove epizode ​​gušenja, a piće je još gore. Verovatnoća da ću dobiti cev za hranjenje pre nego kasnije kako ova bolest bude napredovala".

Pokušavam da se našalim od svog govora jer je to ono što mi odgovara, to je kao igra pogađanja ili šarade svaki put kada otvorim usta. „Imam i bolove u rukama i nogama, ali proguram ovo. Ja sam veliki ljubitelj konja i imam tri svoja, sada moram da se oslonim na porodicu i prijatelje da mi pomognu sa njima i da imam plan kada više ne mogu da vozim i brinem o njima."

Njen savet svima koji imaju slične simptome je da traže uput za neurologiju i da prave uspomene dok mogu. Sve se ovo desilo zbog genetske mutacije ili greške u genu.

Bonus video:

01:51

NOVI SOJ KORONA VIRUSA U SRBIJI! Stojanović: Svi koji su bili u inostranstvu, čim primete simptome treba ODMAH da se jave lekaru!

(Espreso/ALO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.