KRVOPROLIĆE NA BLISKOM ISTOKU: Da li najgore tek dolazi? Gde će se zaustaviti? Ko je sve ugrožen?
Foto: Promo

KURIR TELEVIZIJA

KRVOPROLIĆE NA BLISKOM ISTOKU: Da li najgore tek dolazi? Gde će se zaustaviti? Ko je sve ugrožen?

Izraleska vojska kaže da bi napadi na Gazu mogli da potraju mesecima "sve dok Hamas bude postojao", a vođe ove terorističke organizacije prete da će uništiti Izrael.

Objavljeno:

Pakao rata je Bliski Istok doveo do katastrofe, a procene su da najgore tek sledi. Ni teroristički Hamas ni Izrael ne planiraju da se zaustave, šta više, veće su šanse da se uključe još neke zemlje. Kao najkritičniji pominje se Iran odakle dolaze vrlo zlokobni tonovi. Oni su upozorili Sjedinjene Američke Države rečima: "ako se osveta Izraela u Gazi ne završi, Amerika neće biti pošteđena vatre". Na to je odgovorio američki predsednik Džozef Bajden: "Nek iranske vlasti prestanu da napadaju američke snage na Bliskom istoku, u suprotnom će dobiti odgovor". Izraleska vojska kaže da bi napadi na Gazu mogli da potraju mesecima "sve dok Hamas bude postojao", a vođe ove terorističke organizacije prete da će uništiti Izrael.

Dok se veliki jedni drugima ovako obraćaju iz fotelja, na ratištu je nemilosrdno. Mrtvi se na obe strane broje u hiljadama, ginu civili, mnogo dece, u Gazi ljudi su u ruševinama, spavaju na ulicama, stoje u redovima za hleb i vodu, bolnice jedva funkcionišu, a humanitarni konvoji koji stižu samo su "kap u moru".

U Usijanju analiziramo tok rata.

Pitamo:

Da li najgore tek dolazi? Gde će se zaustaviti? Ko je sve ugrožen?

Gosti:

Nebojša Obrknežev, Centar za društvenu stabilnost

Velibor Stević, pukovnik u penziji

Darko Obradović, Centar za stratešku analizu

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/ Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.