NASTAVNIK ISTORIJE IZVADIO NOŽ I MAHAO PRED DECOM: Izgovarao uznemirujuče REČI, a pre TOGA...
Francuska policija, Foto: EPA

šta se dešava?

NASTAVNIK ISTORIJE IZVADIO NOŽ I MAHAO PRED DECOM: Izgovarao uznemirujuče REČI, a pre TOGA...

Navodno je u gradu Avru u Francuskoj profesor srednjoškolcima pokazivao nož, te je istraga u toku

Objavljeno:

U Francuskoj je pokrenuta istraga o "nasilju upotrebom ili pretnjom oružjem", nakon izveštaja medija i školske uprave da je nastavnik mahao nožem pred srednjoškolcima u gradu Avru.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu nakon informacija objavljenih na sajtu "Pari-Normandi" u utorak 24. oktobra i izveštaja školskog rektorata u vezi sa ozbiljnim incidentom koji se dogodio u gimnaziji "Klod-Mone" u Avru, gde je nastavnik istorije navodno izvadio iz svoje torbe nož i mahnuo njime pred učenicima.

Tužilaštvo je saopštilo da za sada nije podneta nijedna krivična prijava. Uprava škole je ranije saopštila da je zbog "incidenta u subotu 21. oktobra ujutru došlo do prekida nastave i momentalnog prijema nastavnika od strane rukovodstva", i da je ovog nastavnika u sredu preventivno pregledao lekar i da će psihološka pomoć biti organizovana za zaposlene i studente nakon incidenta.

 Francuska policija
Francuska policijafoto: Profimedia

Prema pisanju lista "Pari-Normandi", profesor istorije u gimnaziji "Klod Mone", je "izvadio nož iz torbe i mahao njime pred učenicima, a zatim je uputio uznemirujuće i nasilne izjave, neposredno nakon što je odao počast ubijenim nastavnicima Samijelu Petiju i Dominiku Bernaru".

Nastavnika Bernara u srednjoj školi u Arasu napadač je ubio nožem, i pritom teško ranio još tri osobe.

 Francuska policija
Francuska policijafoto: AP

Ubistvo Bernara 13. oktobra, dogodilo se skoro tri godine nakon ubistva nastavnika istorije i geografije Samijela Petija u regionu Pariza od strane radikalizovanog mladića.

Prema pisanju lista "Pari-Normandi", roditelji su nagovestili da decu ne bi vraćali na nastavu u slučaju povratka ovog nastavnika, a uprava škole u Avru je obećala da će se pobrinuti da se nastavak školske godine odvija normalno.

Bonus video:

01:26

KLAĐENJE NA SLEDEĆI MASAKR NIJE KRIVIČNO DELO?! Advokat Roskić: Gde su škola i roditelji

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.