FRANCUSKA NEMA NI DAN MIRA, PANIKA NE JENJAVA ŠIROM ZEMLJE! Evo šta se sada DEŠAVA
Francuska policija, Foto: ap

NAJNOVIJA VEST

FRANCUSKA NEMA NI DAN MIRA, PANIKA NE JENJAVA ŠIROM ZEMLJE! Evo šta se sada DEŠAVA

Juče je 17 aerodroma u Francuskoj primilo dojave o bombi, što je dovelo do evakuacije 15 aerodroma, otkazivanja 130 letova i mnoga kašnjenja

Objavljeno: 13:36h

Nekoliko francuskih aerodroma danas je ponovo evakuisano nakon novih pretnji bombom, prenosi Figaro.

U pitanju su aerodromi u Bordou, Nantu, Lilu i Monpeljeu, a dojava je stigla i na aerodrom u Boveu. Letovi su preusmereni i očekuju se značajna kašnjenja tokom celog dana, a na licu mesta su policija i kontradiverzione ekipe.

Juče je 17 aerodroma u Francuskoj primilo dojave o bombi, što je dovelo do evakuacije 15 aerodroma, otkazivanja 130 letova i mnoga kašnjenja, saopštio je francuski ministar saobraćaja Kleman Bon.

On je upozorio da lažne dojave nisu šala, već da je reč o krivičnim delima. Francuska vlada je zapretila zatvorom i visokim novčanim kaznama onima koji šalju pretnje bombama, a zvaničnici sumnjaju da su za to možda odgovorni mladi i deca, preneo je AP.

Prema francuskom zakonu, takvi pozivi da se kažnjavaju kaznom do tri godine zatvora i novčanom kaznom od 45.000 evra.

Francuska je od petka uveče podigla bezbednost na najviši stepen nakon što je ubijen nastavnik u školi u francuskom gradu Arasu, a glavni osumnjičeni je Mohamed M, koji se ranije zakleo na vernost Islamskoj državi.

Bonus video:

00:43

Dojava o bombi u Švajcarskoj

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.