KUPOVAO MU IGRAČKE,NAPRAVIO KUĆICU NA DRVETU,PA GA IZBO 26 PUTA!Ovo su poslednji trenuci života MUSLIMANSKOG dečaka
Muslimanski dečak koji je brutalno ubijen, Foto: Printscreen/Facebook/Qasim Rashid

HOROR!

KUPOVAO MU IGRAČKE,NAPRAVIO KUĆICU NA DRVETU,PA GA IZBO 26 PUTA!Ovo su poslednji trenuci života MUSLIMANSKOG dečaka

Sudski dokumenti otkrivaju dane i trenutke pre nego što je Džozef M. Čuba (71) ubio dečaka u antimuslimanskom napadu, kako ga nazivaju istražitelji

Objavljeno:

Subota je počela kao i svaki normalan dan, rekla je Hana Šahin (32) policiji, sa doručkom u njihovom domu koji porodica iznajmljuje u Ilinoisu.

Posle nekoliko sati, Šahin je bila u bolnici, oporavljajući se od više od desetak ubodnih rana, nakon što je stanodavac brutalno napao nju i njenog šestogodišnjeg sina, Vadea Al Fajuma, rekla je kancelarija šerifa okruga Vil. Vadea je izboden 26 puta i nije preživeo.

Sudski dokumenti od ponedeljka otkrivaju dane i trenutke pre nego što je Džozef M. Čuba (71) ubio dečaka u antimuslimanskom napadu, kako ga nazivaju istražitelji.

Šanin, koja je Palestinka, rekla je vlastima da iznajmljuje dve sobe u Čubinoj kući gde je živela sa dečakom na prvom spratu, dok je Čuba živeo na drugom, piše u dokumentima.

"Porodica nije imala razloga da sumnja šta će se desiti", rekao je u nedelju Ahmer Rehab, direktor Saveta za američko-islamske odnose Čikaga.

Dečakov otac je rekao da je Čuba donosio dečaku igračke, da mu je napravio kućicu na drvetu i dozvoljavao mu da pliva u improvizovanom bazenu.

"Bilo je tako dok Čuba nije počeo da gleda vesti i čuo da se nešto menja", rekao je dečakov otac.

Čubina žena Mari je rekla policiji da je redovno slušao razgovore na radiju i da ga je veoma interesovalo šta se dešava u Izraelu.

Čuba je rekao svojoj ženi u sredu da želi da se Šahin i njena porodica isele iz stana, da "veruje da su u opasnosti i da će Šahin pozvati svoje palestinske prijatelje ili porodicu da ga povrede", navodi se u dokumentima.

Dodala je da je Čuba tajno podigao 1.000 dolara iz banke i da je bio zabrinut zbog "nacionalnog dana džihada koji je trebalo da se dogodi u petak, 13. oktobra 2023. godine", dan pre ubistva, prenosi CNN.

Šahin je rekla policiji da je pokušala da dođe do Čubine žene poslavši joj sms u danima pre napada u vezi sa njegovom mržnjom prema muslimanima i da se sukobila sa njim u sredu zbog događaja na Bliskom istoku.

U subotu, nekoliko trenutaka pre napada, Čuba je rekao Šahin da je ljut na nju zbog onoga što se dešava u Jerusalimu.

"Hajde da se molimo za mir", odgovorila mu je Šahin. Tada ju je, prema njenim rečima, Čuba napao nožem.

Šahin je rekla policiji da je uspela da pobegne tako što se zaključala u kupatilo, ali da nije uspela da sa sobom povede sina.

Dok je zvala 911 iz kupatila, čula je kako joj stanodavac ubada sina.

Džozef Čuba, muškarac koji je ubio dečaka
Džozef Čuba, muškarac koji je ubio dečaka foto: WILL COUNTY SHERIFF'S OFFICE/AP

Policajci koji su odgovorili na poziv naišli su na Čubu kako "leži na leđima u dvorištu u zadnjem delu rezidencije", navodi se u podnesku. Na pojasu mu je pronađena i skinuta futrola za nož. Pored njegovih nogu nalazilo se i nekoliko džepnih noževa, navodi se u podnesku.

Uhapšen je i odveden u stanicu.

Šahin su pronašli kako sedi ispred kuće, na licu je imala rane i krvarila je.

Dečak i majka su prevezeni u bolnicu, gde je on proglašen mrtvim malo posle podneva.

Čuba je optužen za ubistvo prvog stepena i druge optužbe.

Dečakovi roditelji su iz sela u Zapadnoj obali. Njegova majka se pre 12 godina preselila u SAD, a njegov otac pre devet godina, dok je dečak rođen u SAD.

Brutalno ubistvo dečaka osudio je i predsednik Džo Bajden.

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.