Islamska država preuzela odgovornost za napad na Jelisejskim poljima! OVO JE ČOVEK KOJI JE PUCAO NA POLICAJCE! (FOTO)
Foto: Reuter

krvnik iz pariza

Islamska država preuzela odgovornost za napad na Jelisejskim poljima! OVO JE ČOVEK KOJI JE PUCAO NA POLICAJCE! (FOTO)

Počinilac napada na Jelisejskim poljima u centru Pariza je Abu Jusef, Belgijanac i on je jedan od boraca Islamske države - navodi se u saopštenju
Objavljeno: 10:27h

Islamska država preuzela je odgovornost za sinoćnju pucnjavu u Parizu, u kojoj je ubijen jedan policajac, a teško ranjena još dvojica, objavila je agencija Amak bliska džihadistima.

Ovo je prvi snimak napada u Parizu! Kamera je snimila trenutak kada su ustreljeni policajci! (VIDEO)

Počinilac napada na Jelisejskim poljima u centru Pariza je Abu Jusef, Belgijanac i on je jedan od boraca Islamske države - navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

CEO PARIZ NA NOGAMA: U terorističkom napadu ubijena dva policajca! (FOTO) (VIDEO)

"Le Parizijen" piše da je Abu Jusifu zapravo ratno ime Karima Cheurfija koji je bio pod nadzorom francuskih službi kao jako opasan ekstremista.

Prve informacije koje su se pojavile u javnosti ukazivale su da je reč o državljaninu Belgije, ali nema zvaničnih potvrda da je držvaljanin te zemlje.

- Al Belgiki znači Belgijanac, ali to je veoma maglovit identitet - rekao je portparol belgijskog tužilaštva.

Cheurfi, rođeni Parižanin, upućivao je pretnje preko mreže Telegram koju džihadisti koriste za svoju komunikaciju. Nedavno je priveden zbog ispitivanja, nakon što je policija došla do informacije da je Cheurfi "u potrazi za oružjem, koje mu je potrebno da ubije policajce", ali je pušten na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Cheurfi je inače bio dobro poznat organima reda. Početkom 2003. godine osuđen je na 20 godina zatvora zbog napada na policajca koje je počinio 2001. godine. Kazna mu je smenjena 2005. godine, zbog čega je izašao iz zatvora ranije, preneo je "L'Express".

Napada ja policajca zbog kog je osuđen na zatvorsku kaznu dogodio se 2001. godine kada je tada 23-godišnji Cheufri oteo pištolj policajcu i potom ga upucao s tri hica u pluća, nogu i stopalo, a potom počeo da puca i prema drugim policajcima.

foto: Reuters

Pored ovog incidenta, Cheufi je učetvovoa u nizunasiljnih pljački, a obaveštajne službe su ga smatrale opasnim ekstemistom.

U nalogu za hapšenje koje eje francuska policija izdala ubrzo nakon napada, piše da je osumnjičeni stigao u Francusku vozom iz Belgije. Ranije je objavljeno da policija veruje da su u pucnjavi učestvovala najmanje dva napadača, od kojih je jedan ubijen.

foto: Reuters

Policijac koji je ubijen bio je nekoliko godina u službi, preneo je "Le Parizijen". Bio je član udruženja FLAG! koje okuplja pripadnike LGBT populacije zaposlene u policiji.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.