OTAC IZ PALESTINE SA JEZIVOG SNIMKA OD PRE 23 GODINE OPET SAHRANJUJE NAJBLIŽE: Tuga NEVIĐENA! (VIDEO)
Džamal al-Dura, Foto: Printscreen/Twitter/@PalHighlight

užas

OTAC IZ PALESTINE SA JEZIVOG SNIMKA OD PRE 23 GODINE OPET SAHRANJUJE NAJBLIŽE: Tuga NEVIĐENA! (VIDEO)

Džamal ​​je u jednom od retkih intervjua rekao 2021. godine za agenciju Anadolija rekao da snimci njegovog sina svedoče o stotinama ubistava Palestinaca koja uglavnom ostaju nedokumentovana

Objavljeno:

Džamal al-Dura oplakuje dva člana porodice ubijena u izraelskim vazdušnim napadima na Gazu dok mu se u očima vidi dubina očaja.

Otac iz Palestine pre 23 godine snimljen je sa sinom Muhamedom, koji je tada imao 12 godina, kako se krije iza betonskog bloka na ulici u Gazi dok su izraelske snage pucale na njih. Na snimku koji je zabeležio Talal Abu Rahma, kamerman francuske televizije, vidi se Džamal kako pokušava da zaštiti svoje dete od unakrsne vatre dok vrišti od užasa.

Nekoliko trenutaka kasnije odjeknula je eksplozija, a nakon što se dim razišao video se nepomični dečak u krilu svog teško povređenog oca.

Slike njegovog ubistva šokirale su svet i njih dvojica su postali odlučujući simboli drugog palestinskog ustanka.

Sada, godinama kasnije, Džamal ​​se suočava sa tugom dok sahranuje još članova svoje porodice.

Na snimku objavljenom na Tviteru vidi se kako čuči pored dva tela prekrivena belim čaršavima za koja se navodi da su njegova braća.

- Neka ti Bog olakša. Zbogom. Neka se Bog smiluje na tebe i na sve mučenike. Neka nam Bog da strpljenja - govori Džamal.

To je jedan od najpotresnijih trenutaka koji su snimljeni kamerom otkako je Izrael izveo uzvratne udare na pojas Gaze pre više od nedelju dana.

Džamal, stolar i moler iz Gaze, tog 30. septembra 2000. godine pogođen je sa 12 metaka i mesecima se oporavljao u bolnici. Sada je jedan od desetina hiljada stanovnika Gaze koji ponovo proživljavaju užase tokom izraelskih napora da zbriše Hamas.

Džamal ​​je u jednom od retkih intervjua rekao 2021. godine za agenciju Anadolija rekao da snimci njegovog sina svedoče o stotinama ubistava Palestinaca koja uglavnom ostaju nedokumentovana.

- Mučeništvo mog sina svet nije zaboravio. Nikada neće zaboraviti - rekao je Džamal.

Stanovnici Gaze pod upravom Hamasa rekli su da su napadi tokom noći bili najteži do sada u devet dana sukoba. Čitavi kvartovi su srušeni, a pod ruševinama zgrada nestalo je više od 1.000 ljudi. Broj poginulih porastao je na 2.750 dok je broj ranjenih civila premašio 10.000.

Zdravstveni zvaničnici Gaze počeli su da skladište tela u kamione sa sladoledom jer mrtvačnicama ponestaje prostora. Video snimci objavljeni na mreži takođe pokazuju kako tela umotana u belo platno sahranjuju u masovnim grobnicama dok su groblja puna.

Bonus video:

01:38

HAMAS PUCA U LEĐA SVAKOM KO POKUŠA DA SE EVAKUIŠE IZ GAZE! Obradović tvrdi: Dok god je Izrael u odbrani IMAĆE PODRŠKU AMERIKE

(Espreso/Kurir.rs/Metro/PressTV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.