IZRAELSKA VOJSKA SPREMA ZNAČAJNU KOPNENU OPERACIJU: Ovo su svi detalji
Foto: AP Photo Ohad Zwigenberg

Opremaju se za napad

IZRAELSKA VOJSKA SPREMA ZNAČAJNU KOPNENU OPERACIJU: Ovo su svi detalji

Bataljoni i vojnici IDF raspoređeni su širom zemlje i spremni su da povećaju spremnost za naredne faze rata, sa naglaskom na značajnu kopnenu operaciju, navodi se u saopštenju

Objavljeno:

Izraelska vojska (IDF) saopštila je danas da završava pripreme za "značajnu kopnenu operaciju" u Pojasu Gaze.

U saopštenju se navodi da je IDF spremna da "proširi ofanzivu" sprovođenjem "širokog spektra ofanzivnih operativnih planova", za koje kažu da uključuju "zajednički i koordinisani napad iz vazduha, sa mora i kopna", preneo je "Tajms of Izrael".

IDF navodi da finalizuju regrutaciju stotina hiljada rezervista, dok Uprava za logistiku radi na tome da trupama obezbedi svu opremu koja im je potrebna za kopnenu ofanzivu.

rat, Izrael, Palestina, rat u izraelu
foto: EPA-EFE MOHAMMED SABER

Proteklih dana je oruđe potrebno za borbu prebačeno na zborna mesta, a u ovoj fazi različite jedinice Uprave za tehnologiju i logistiku rade na kompletiranju osposobljavanja oruđa i opremanju po potrebi naprednim borbenim sredstvima, saopštila je izraelska vojska.

Bataljoni i vojnici IDF raspoređeni su širom zemlje i spremni su da povećaju spremnost za naredne faze rata, sa naglaskom na značajnu kopnenu operaciju, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

02:28

RUSIJA I IRAN IMAJU NAJVEĆE KORISTI OD RATA U IZRAELU! Đokić tvrdi: Americi ovaj sukob ne odgovara ZBOG OVOGA

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.