POGLEDAJTE KAKO IZRAELCI NEMILOSRDNO TUKU PO PALESTINCIMA: Objavljen snimak uništavanja u Gazi (VIDEO)
Gađanje položaja u Gazi, Foto: Printscreen/Twitter/@idfonline

ratni sukobi u izraelu

POGLEDAJTE KAKO IZRAELCI NEMILOSRDNO TUKU PO PALESTINCIMA: Objavljen snimak uništavanja u Gazi (VIDEO)

Izraelska vojska je objavila snimak uništavanja neprijateljskih položaja u pojasu Gaze

Objavljeno:

Već sedam dana besni strašan rat u Izraelu, a do sada je u sukobima poginulo više od 2.500 ljudi.

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su snimak na kome se vidi uništavanje desetina neprijateljskih pozicija u Pojasu Gaze.

"IDF je uništio desetine pozicija za lansiranje neprijateljskih aviona i bespilotnih letelica koje su izgrađene na krovovima civilnih kuća u pojasu Gaze. Avioni Ratnog vazduhoplovstva, uz pomoć vazdušne obaveštajne službe, napali su desetine vanrednih pozicija terorističke organizacije Hamas kako bi lansirali neprijateljske dronove, koji su ugrađeni unutar i na krovovima kuća stanovnika Pojasa Gaze.", piše u objavi na zvaničnom Tviter profilu Izraelske vojske.

Hamas je postavio položaje za hitne slučajeve za lansiranje neprijateljskih dronova na njihove krovove i unutar domova civila u Pojasu Gaze.

"Ovo je još jedan primer kako teroristička organizacija Hamas koristi građane Pojasa Gaze kao živi štit. IDF će nastaviti intenzivnu ofanzivnu aktivnost i do kraja će raditi na uništavanju Hamasovog UAV sistema", takođe piše ispod Tvita.

Podsetimo, Izrael je saopštio da neće propuštati humanitarnu pomoć tokom opsade Pojasa Gaze sve dok Hamas ne oslobodi sve izraelske taoce, nakon što je Crveni krst molio da se dopusti transport goriva do Pojasa Gaze kako bi prenatrpane bolnice ne bi bile "pretvorene u mrtvačnice".

Izrael je obećao da će uništiti pokret Hamas koji vlada Pojasom Gaze u znak odmazde za najsmrtonosniji napad na Jevreje od Holokausta, kada su stotine naoružanih napadača prešle granicu i ubile najmanje 1.300 ljudi, uglavnom civila i otele više desetina taoca.

Bonus video:

00:40

DA LI POČINJE SUKOB SVIH SUKOBA? Jovanović: Sećate se Jasera Arafata? Ova ideja je JAKO STARA! M. Kostić: Izrael može opstati SAM

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.