HAMAS POZVAO SVE MUSLIMANE DA SE PRIDRUŽE BORBI PROTIV IZRAELA! Sledi još jedno KRVOPROLIĆE? Petak je dan za...
Izrael, Foto: Ali Jadallah / AFP / Profimedia

STRAVA I UŽAS

HAMAS POZVAO SVE MUSLIMANE DA SE PRIDRUŽE BORBI PROTIV IZRAELA! Sledi još jedno KRVOPROLIĆE? Petak je dan za...

Teroristička grupa je rekla da svi treba da podrže svoju "pravednu stvar"

Objavljeno: 13:24h

Bivši šef Hamasa Kaled Mešal pozvao je u petak na proteste širom muslimanskog sveta u znak podrške Palestincima i narodima susednih zemalja da se pridruže borbi protiv Izraela.

- Moramo da krenemo na trgove i ulice arapskog i islamskog sveta u petak - rekao je Mešal, koji trenutno vodi Hamasovu kancelariju za dijasporu, u snimljenoj izjavi poslatoj Rojtersu.

Mešal, koji se nalazi u Kataru, rekao je da vlade i narodi Jordana, Sirije, Libana i Egipta imaju veću dužnost da podrže Palestince u ratu protiv Izraela.

- Jordanska plemena, Jordanovi sinovi, braća i sestre Jordana... Ovo je trenutak istine i granice su vam blizu, svi znate svoju odgovornost. Svim učiteljima koji predaju džihad... svima koji podučavaju i uče, ovo je trenutak za primenu (teorija) - rekao je.

Jordan i Liban dom su najvećeg broja palestinskih izbeglica.

Mešalov poziv na ustanak u petak 13. ponovio je i sam Hamas, prema Izraelskom institutu za istraživanje medija na Bliskom istoku (MEMRI) sa sedištem u Vašingtonu.

MEMRI je rekao da je Hamas pozvao svoje pristalice u Gazi, Zapadnoj obali i Izraelu da ustanu.

„Proglašavamo sledeći petak, „Petak poplave Al-Aksa“, danom opšte mobilizacije u našem arapskom i islamskom svetu i među slobodnim ljudima sveta“, navodi se u saopštenju.

„To je dan za okupljanje podrške, pružanje pomoći i aktivno učešće. Ovo je dan da se razotkriju zločini okupacije, da se izoluju i osujete svi njeni agresivni planovi. Ovo je dan da pokažemo našu ljubav prema Palestini, Jerusalimu i Al-Aksi. To je dan za žrtvu, herojstvo i posvećenost...", naveli su iz Hamasa.

Jerusalim
Jerusalim foto: Profimedia

Teroristička grupa je rekla da svi treba da podrže svoju "pravednu stvar".

„Pozivamo slobodne ljude sveta da se mobilišu u znak solidarnosti sa našim palestinskim narodom i da podrže njihovu pravednu stvar i legitimna prava na slobodu, nezavisnost, povratak i samoopredeljenje“, saopštila je grupa.

Sve o aktuelnim dešavanjima u Izraelu možete pročitati u našem blogu.

Bonus video:

02:23

IZRAEL ĆE PREGAZITI HAMAS, ALI SU TO TERORISTI I ŽELELI ZBOG OVOGA! Obradović šokirao tvrdnjama: Ovo im je način da se prošire

(Espreso/ Blic)

.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.