DETALJI VELIKOG POŽARA NA AERODROMU: Vatra GUTALA SVE pred sobom, automobili EKSPLODIRALI svakih par minuta (VIDEO)
Požar u Londonu, Foto: Printscreen/Twitter/@aviationbrk

VATRENA STIHIJA

DETALJI VELIKOG POŽARA NA AERODROMU: Vatra GUTALA SVE pred sobom, automobili EKSPLODIRALI svakih par minuta (VIDEO)

Stotine vozila oštećeno u velikom požaru na parkingu "Lutona"

Objavljeno:

U požaru je zgrada pretrpela "značajno strukturno urušavanje". Vatrogasna i spasilačka služba Bedfordšira smatra je da je uzrok požara bio slučajan, piše BBC.

Požar je izbio oko 20:45 po lokalnom vremenu i nije bilo teže povređenih. Veruje se da su desetine hiljada putnika pogođene kašnjenjima letova. Prvi komercijalni letovi nastavljeni su nešto posle 15:00 BST (16.00 po našem).

Četiri vatrogasca i član aerodromskog osoblja su tretirani zbog posledica udisanja dima dok su se borili sa ogromnim požarom. Izbio je na trećem nivou parkinga terminala 2 i smatra se da je započeo u dizel automobilu, da bi se brzo proširio.

Jedan svedok je rekao da je video eksploziju na krovu objekta praćenu "vatrom koja se bacala preko parkinga kao bacač plamena". Nakon toga je video kako automobili eksplodiraju “svakih nekoliko minuta”, navodi BBC.

Požar u londonu
foto: Printscreen/Youtube/The Telegraph

Vatrogasci ostaju na licu mesta sa vatrogasnom službom aerodroma, radi nadgledanja žarišta. Veruje se da parking može da primi do 1.900 vozila, a stotine automobila je možda oštećeno. Istraga o uzroku požara se nastavlja.

Endi Hopkinson, glavni vatrogasni oficir Bedfordšira, rekao je da služba nije imala "nikakva obaveštajna informacija osim da sugeriše da se radi o bilo čemu drugom osim slučajnom požaru". On je rekao da se mislilo da je požar izbio u automobilu na "dizel pogon", a zatim se proširio kroz zgradu.

Čini se da parkiralište nema prskalice, prema Hopkinsonu, koji je dodao da će to biti preporuka za aerodrom u bilo kakvom preuređenju.

Aerodrom London Luton je peti najveći aerodrom u Velikoj Britaniji posle Hitroua, Getvika, Mančestera i Stansteda, sa više od 13 miliona putnika u 2022.

Bonus video:

01:31

EVAKUACIJA ZBOG VELIKIH POŽARA U KANADI: Vatra zahvatila severoistok zemlje

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.