IZRAEL NAVODNO NAPADNUT I SA TERITORIJE SIRIJE: Oglasila se vojska, počela razmena vatre na granici
Foto: EPA SERGEY DOLZHENKO

UPRAVO JE JAVLJENO

IZRAEL NAVODNO NAPADNUT I SA TERITORIJE SIRIJE: Oglasila se vojska, počela razmena vatre na granici

Mediji nezvanično prenose da je gađana Golanska visoravan

Objavljeno: 22:11h

Izrael je večeras navodno napadnut i sa teritorije Sirije!

Izraelska vojska je na svom nalogu na društvenoj mreži X saopštila da je nekoliko granata ispaljeno na Izrael iz pravca Sirije.

- Zabeleženo je nekoliko lansiranja sa sirijske teritorije na teritoriju Izraela. Neki od njih prešli su na teritoriju Izraela i očigledno pali na otvoreno područje - navela je IDF.

Navodi se da je IDF odgovorila artiljerijskom i minobacačkom vatrom.

Mediji nezvanično prenose da je gađana Golanska visoravan.

Situacija eskalira i na granici sa Libanom. Naređena je hitna evakuacija izraelskog grada Metula koji se nalazi nadomak granice.

Herec navodi da je stanovnicima izraelskog grada rečeno da se odmah evakuišu. Mediji nezvanično prenose i da je glavni štab izraelske vojske sazvao hitan sastanak zbog situacije na izraelko-libanskoj granici gde situacija polako izmiče kontroli.

Izraelska vojska prethodno je saopštila da je u utorak sa libanske teritorije ispaljeno približno 15 raketa, četiri su presretnute, a 10 je navodno palo na otvorenim područjima.

Navodi se da potom helikopter izraelske vojske pogodio osmatračnicu libanskog pokreta Hezbolah kao odgovor na lansiranje rakete iz Libana.

Bonus video: NACIJA U ŠOKU: POLA MILIONA IZRAELACA U SLUŽBI ODBRANE! Uživo iz Tel Aviva, Izrael Dojč: Jasno je da su se mesecima PRIPREMALI

09:34

NACIJA U ŠOKU: POLA MILIONA IZRAELACA U SLUŽBI ODBRANE! Uživo iz Tel Aviva, Izrael Dojč: Jasno je da su se mesecima PRIPREMALI

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.