BAJDENA DVA DANA ISPITIVALI! Američki predsednik prošao ISTRAGU, govorio o POVERLJIVIM dokumentima
Džo Bajden, Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

AMERIKA I PROBLEMI

BAJDENA DVA DANA ISPITIVALI! Američki predsednik prošao ISTRAGU, govorio o POVERLJIVIM dokumentima

Bajden je odgovarao na pitanja istražnih organa o poverljivim dosijeima pronađenim u kući Donalda Trampa

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden odgovarao je na pitanja nadležnih organa koji rukovode istragom o Bajdenovom postupanju sa poverljivim dokumentima, nakon što je napustio potpredsedničku funkciju 2017. godine.

Bajden se dobrovoljno sastao u Beloj kući sa specijalnim istražiteljem Robertom Hurom, koji je dva dana ispitivao američkog predsednika, potvrdili su zvaničnici Bele kuće, prenosi Bi-Bi-Si.

Hur je imenovan po nalogu američkog državnog tužioca Merika Garlanda, sa zadatkom da rukovodi posebnom istragom o tajnim dokumentima pronađenim u kući Donalda Trampa.

Džo Bajden
Džo Bajdenfoto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

Iako predsednik Bajden nije optuženi u ovom slučaju, nije neuobičajeno da i američke predsednike intervjuišu istražni organi.

Ijan Sams, portparol američkog predsednika, naveo je u saopštenju da je intervju sa Hurom obavljen tokom nedelje i ponedeljka.

- Kao što smo rekli, predsednik i Bela kuća od početka sarađuju u ovoj istrazi. Javno smo dali relevantne podatke, maksimalno transparentno, ali vodeći računa o zaštiti integriteta istrage - rekao je Sams novinarima i potvrdio da Bela kuća namerava da uputi dodatna pitanja Ministarstvu pravde SAD.

Dokumenta su otkrili pomoćnici Bajdena u kancelariji koju je koristio nakon što je napustio potpredsedničku funkciju i pre nego što je pokrenuo svoju kampanju za Belu kuću.

Bonus video:

01:02

KRITIKE BRITANIJE: Ukrajina bi trebalo da bude zahvalnija na pomoći! Stručnjaci analiziraju: Bajden izjavio preduslov Zelenskom?

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.