IRANSKI ŠAH JE MENJAO ŽENE KAO ČARAPE: Tajne njegove POSTELJE će vas ŠOKIRATI, bio je jedan od NAJPROMISKUITETNIJIH
Mohamed Reza Šah Pahlavi, Foto: colaimages / Alamy / Alamy / Profimedia

tajne njegovog kraljevstva

IRANSKI ŠAH JE MENJAO ŽENE KAO ČARAPE: Tajne njegove POSTELJE će vas ŠOKIRATI, bio je jedan od NAJPROMISKUITETNIJIH

Šuškalo se da je veliki iranski šah bio zavisnik od sek*a, te da je imao ljude koji su radili za njega tako što im je jedini zadatak bio da mu nabave žene: stare, mlade i tinejdžerke

Objavljeno:

Mohamed Reza Šah Pahlavi (1919-80), kralj Irana (1941-1979), rođen je u Teheranu 26. oktobra 1919. godine, kao najstariji sin Reza Šaha. Osnovnu školu završio je u Švajcarskoj. U Iran se vratio 1935. i upisao Teheransku vojnu školu, koju je završio 1938. Godine 1939. oženio se sestrom Faroka I, kralja Egipta. Par se razveo 1949. Mohamed Reza se ženio još dva puta, 1950. sa Sorajom Esfandijari i 1959. sa Farahom Dibom, a njegov ljubavni život pun je zanimljivih detalja.

Iranski šah se 1951. godine venčao sa Sorajom Esfandijari-Bahtiari u palati Golestan u Teheranu. Samo sedam godina kasnije, 1958. godine, par se razveo i Soraja će dobiti epitet "princeze tužnih očiju".

Priča kaže da se nedavno razvedeni princ, koji je ranije bio oženjen egipatskom princezom Favzijom, 'zaljubio' u sliku 18-godišnje Soraje i odmah je pozvao u svoju palatu na večeru sa kraljicom majkom, Tađ ol-Molouk. Posle večeri, Sorajin otac joj je navodno rekao: "Šahu si se mnogo dopala. Jeste li spremna da se udaš za njega?" Sutradan je par bio veren, a šah je zaprosio Soraju vereničkim prstenom od 22,37 karata.

Mohamed Reza Šah Pahlavi
foto: colaimages / Alamy / Alamy / Profimedia

Sorajino nemačko i katoličko vaspitanje učinilo ju je predmetom "velikog nepoverenja" u zemlji, a muslimanski sveštenici su rekli da šah ne bi trebalo da se oženi ovom "poluevropskom devojkom" koja nije vaspitana kao muslimanka. Mnogo godina kasnije Soraja će napisati: "Bila sam glupača. Nisam znao skoro ništa o geografiji, legendama moje zemlje; ništa o svojoj istoriji, ništa o muslimanskoj religiji".

Nakon što se mlada razbolela od tifusne groznice, venčanje je odloženo sa 27. decembra 1950. na 12. februar 1951., dve godine nakon njihovog prvog susreta. Iako Soraja nije bila sasvim dobro do drugog sastanka, doneta je odluka da venčanje mora da se nastavi. Kako legenda kaže, šah joj je svaki dan donosio dragulj tokom borbe sa tifusom, stavljajući svoje poklone na njen jastuk.

Venčanje je održano u palati Golestan. Mlada je nosila haljinu Christian Dior, napravljenu od 37 jardi srebrnog lamea optočenog biserima, 6.000 komada dijamanata i 20.000 marabu perja. Haljinu je uskladila sa sakoom i velom za ceremoniju, a kreacija je navodno bila teška 20 kilograma. U stvari, haljina je bila toliko teška da je usred postupka jedna od Sorajinih dama u čekanju odnela makaze do voza u pokušaju da je olakša.

Mohamed Reza Šah Pahlavi
foto: Everett Collection / Everett / Profimedia

Nakon ceremonije, jakna i veo su zamenjeni za parure od smaragda i dijamanata i dodani su krunski dragulji. S obzirom na to da je bila sredina februara i palata nije bila grejana, mlada je do večeri dobila ogrtač od nerca da bi se zagrejala i vunene čarape da se sakrije ispod haljine.

Sedam godina kasnije, nakon što kraljica Soraja nije uspela da obezbedi šahu muškog naslednika (lekari su je obavestili da neće moći da zatrudni "dugi niz godina"), par je bio primoran da se razdvoji. 1958. Šah je u suzama objavio njihov razvod; Soraja je rekla da je to "žrtvovanje moje sopstvene sreće".

Godinu dana kasnije ponovo se oženio, sa Farah Dibom, sa kojom je imao četvoro dece, uključujući dva dečaka. Ironično, ispostavilo se da je njegov naslednik "nepotreban". Nakon političkih pobuna 1978. i 1979. godine, Islamska Republika je nasledila njegov režim. Šah je umro godinu dana kasnije, u julu 1980.

Nezvanični izvori tvrde da je Mohamed Reza Pahlavi bio jedan od najpromiskuitetnijih plejboja u istoriji sveta. Zvanično je imao 3 žene, a potom i nezvanično pregršt ljubavnica, veliki broj strasnih noći sa devojkama za jednu noć, bezbroj prostitutki, a priča se da se ljubakao i sa holivudskim zvezdama i francuskim prostitutkama.

Mohamed Reza Šah Pahlavi
foto: colaimages / Alamy / Alamy / Profimedia

Šuškalo se da je veliki iranski šah bio zavisnik od seksa, te da je imao ljude koji su radili za njega tako što im je jedini zadatak bio da mu nabave žene: stare, mlade i tinejdžerke. Veliki šah nije birao - bitno je da su žene grejale njegovu postelju. Svakog meseca šah je preferirao drugačiju vrstu žene. Zvali su ih "ukus meseca". Mnoge od tih žena su se gostile, pile i jele, dobijale poklone u zamenu za ćutanje gde su i s kim su bile prethodno veče.

Šah je bio izuzetno tajnovit u vezi žena sa kojima je spavao. Išao je do krajnjih granica da bi zataškao svoje afere i kratkotrajne epizode. Samo blizak krug ljudi znao je za ove ljubavne izlete.

Šah je umro u egzilu u Egiptu od raka. Ukidanjem monarhije, Iran je postao republika.

Bonus video:

01:16

KRALJ MILUTIN JE DAVAO KILO ZLATA IZ NAŠIH RUDNIKA ZA KILO FARBE Kastratović: Sada sva prirodna bogastva poseduju NATO agresivci

(Espreso/Stil Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.