Pens upozorio Severnu Koreju: Ne testirajte nas!
Foto: AP

biće efikasni

Pens upozorio Severnu Koreju: Ne testirajte nas!

SAD će štititi slobodu plovidbe i preleta ovim vodama, oko kojih se Peking spori s nekoliko azijskih zemalja, rekao je Pens u Japanu
Objavljeno:

Američki potpredsednik Majk Pens upozorio je Severnu Koreju da "ne testira" rešenost američke vojske jer će ona odgovoriti na "efikasan" način na upotrebu nuklearnog ili konvencionalnog naoružanja.

U okviru posete Japanu, Pens je s palube američkog nosača aviona USS Ronald Regan, rekao da administracija američkog predsednika Donalda Trampa nastavlja da "marljivo radi" sa saveznicima poput Japane, Kine i s drugim globalnim silama na diplomatskim pritiscima na Severnu Koreju.

On je rekao mornarima i da je spremnost ključna.

INCIDENT IZNAD ALJASKE: Ovako izgledaju ruski bombarderi koje su u ponedeljak Amerikanci presreli! (VIDEO)

- SAD će uvek tražiti mir, ali pod predsednikom Trampom štit je spreman i mač je spreman - kazao je on u vojnoj bazi Jokosuka, gde je nosač usidren.

Pens, koji turneju po Dalekom istoku nastavlja posetom Indoneziji, razgovarao je s regionalnim liderima sa kojima se do sada susreo ne samo o Severnoj Koreji, već i o drugim pitanjima, poput prava plovidbe i preleta nad Južnim kineskim morem.

foto: Reuters

SAD će štititi slobodu plovidbe i preleta ovim vodama, oko kojih se Peking spori s nekoliko azijskih zemalja, rekao je Pens u Japanu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.