POZNATO STANJE HRVATA POVREĐENOG U AUTOBUSU SMRTI KOD VENECIJE: Markova TRUDNA supruga STRADALA (FOTO)
Marko i tragično nastradala Antonela, Foto: Printscreen/Facebook/M.G.B

TRAGEDIJA

POZNATO STANJE HRVATA POVREĐENOG U AUTOBUSU SMRTI KOD VENECIJE: Markova TRUDNA supruga STRADALA (FOTO)

Autobus je sleteo s nadvožnjaka kod Venecije pri čemu je poginula 21 osoba

Objavljeno:

Hrvat koji je teško povređen u autobuskoj nesreći kod Venecije se oporavlja u bolnici u Italiji. U Solinu je velika tuga zbog tragične pogibije njegove supruge koja je bila u šestom mesecu trudnoće.

- Pacijent iz Hrvatske u Miranu izašao je sa intenzivne nege i nalazi se na odeljenju Opšte hirurgije. Njegovo opšte stanje dobro napreduje. Ne znamo kada bi mogao biti otpušten jer se stanje hospitalizovanih pacijenata uvek može menjati, ali trenutno stanje daje nam razloga za optimizam, - rekla je Kjara Berti, direktorka bolnice "Del Anđelo" za HRT.

- Nekoliko dana od tragedije pokušavaju da shvate šta im se dogodilo i šta su preživeli i moramo da im damo vremena. Velika je podrška među pacijantima. Bili smo i sa porodicama iz Hrvatske. Oni su u teškom stanju, a zahvaljujem se i hrvatskom konzulu s kojim smo imali sjajnu saradnju od početka - rekao je Moreno de Rosi, primarijus psihijatrije bolnice "Del Anđelo", prenosi 24sata.hr.

Podsetimo, autobus je sleteo s nadvožnjaka pri čemu je poginula 21 osoba. Među njima Hrvatica iz Splita, Ukrajinci, Nemci, Portugalci, Rumuni...

1 / 11 Foto: Livemedia/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

Italijanski advokat specijalizovan za saobraćajne nesreće novinaru HRT-a je rekao da bi porodice žrtava kao i povređeni mogli da očekuju odštetu i do ukupno 35 miliona evra.

U nesreći je poginulo i petoro ukrajinskih izbeglica koji su živeli u Korenici.

Zbog toga je danas u opštini Plitvička Jezera proglašen dan žalosti, zastave su spuštene na pola koplja. Reč je o troje odraslih i dvoje dece koja su pohađala osnovnu školu.

1 / 3 Foto: Printscreen/Facebook/M.G.B

- Dan žalosti obeležava se isticanjem crne zastave i spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Plitvička jezera i drugim javnim zgradama na području opštine. Tokom dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obeležjima. Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku delatnost da sadržaje u okviru svog poslovanja obavljaju primereno Danu žalosti. Saosećamo s porodicama i prijateljima smrtno stradalih osoba i ovim putem izražavamo iskreno saučešće - stoji u objavi Opštine Plitvička Jezera.

- Ovo je tragedija kakvu naš kraj ne pamti. Svi tugujemo. I sad su mi pred očima devojčice koje su stradale, svaki dan sam ih viđao. Tu su se igrale, ispred opštine - kroz suze je rekao Ante Kovač, načelnik Opštine Plitvička Jezera.

Bonus video:

04:01

GRADSKI AUTOBUSI SVE ČEŠĆE VINOVNICI SAOBRAĆAJNIH NESREĆA Damir Okanović o mogućim uzrocima nesreća u Beogradu

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.