SPOLJA SU BILI NASMEJANI I PRELJUBAZNI, ALI KRILI SU TAJNU KOJA LEDI KRV: Brutalnost ovog para sledio je svet
Pas, Foto: Profimedia

jezivo!

SPOLJA SU BILI NASMEJANI I PRELJUBAZNI, ALI KRILI SU TAJNU KOJA LEDI KRV: Brutalnost ovog para sledio je svet

Bračni par iz Amerike podvrgavao pse najgorim torturama

Objavljeno:

Muž i žena iz SAD optuženi su za mučenje pasa nakon međunarodne istrage protiv osramoćenog stručnjaka za krokodile koji je silovao i unakazio kućne ljubimce pred kamerama u Australiji.

Lucas Russell VanVoert (25) i njegova supruga Heder Marie VanVoert (32) uhapšeni su nakon racije u njihovoj kući u Ohaju u septembru 2022. godine i optuženi su za niz optužbi u vezi sa okrutnošću prema životinjama.

Njihova hapšenja usledila su nakon zajedničke istrage američkih i australijskih vlasti da identifikuju odgovorne za stvaranje uznemirujućeg videa pod nazivom „1Bitch9Pups“, koji je kružio Telegramom i veb-sajtovima za zloupotrebu šest meseci ranije, u martu 2022.

Film je snimio britansko-australski zoolog i akademik Adam Briton, koji je uhapšen u Darvinu mesec dana kasnije i optužen za skoro 60 krivičnih dela koja se odnose na zverstvo, okrutnost prema životinjama i posedovanje materijala za eksploataciju dece.

Nedavno je 25. septembra u Darvinovom Vrhovnom sudu priznao krivicu po svim tačkama i čeka kaznu.

VanVortovi nisu bili uključeni u produkciju Britonovog videa, prema dokumentima podnetim u Okružnom sudu SAD, ali su Briton i gospodin VanVort razmenili 705 fotografija i video snimaka zlostavljanja životinja jedni sa drugima od otprilike novembra 2020.

Zajednički fajlovi uključivali su snimak g. VanVorta kako siluje i muči najmanje četiri psa u spavaćoj kabini traktorske prikolice, koje je potom podelio sa Britonom na Telegramu pod pseudonimom „Grejvs“.

Detektivi su pratili lokaciju snimanja do stajališta kamiona u Mičigenu, što ih je na kraju dovelo do gospodina VanVorta.

Jedan od razloga zašto su vlasti uspele da ga identifikuju bio je taj što su se na nekim snimcima videli njegovo lice i prepoznatljiva tetovaža u obliku sunca na ruci.

On nije uhapšen tokom racije na svom imanju, ali je dobrovoljno priznao da je učestvovao u seksualnim odnosima, premlaćivao i davio psa na svom bivšem radnom mestu u Grand Rapidsu u Mičigenu i da je njegovo telo odložio u kontejner.

Optužen je za pravljenje video-snimaka o 'razbijanju', koji se odnose na životinje koje se gaze ili nabijaju na kolac da bi zadovoljio seksualni fetiš, i za distribuciju nepristojnog materijala.

Pored slika i snimaka zlostavljanja životinja, detektivi su na njegovim elektronskim uređajima pronašli i video snimke eksploatacije dece.

Pas
foto: Printscreen Instagram/adoptingd0gs

Gospodin VanVoert nije pušten uz kauciju i prijeti mu 12 godina iza rešetaka.

U novembru 2022, njegova supruga, gospođa VanVort, uhapšena je i optužena po 12 optužbi u vezi sa mučenjem životinja.

U nedelju je Dejli mejl Australija otkrio da je Džejden Jang Kors, 24 godine iz Kentakija, montirao Britonove izopačene video snimke pre nego što su izašli na internet.

Kao i kod gospodina VanVorta, Briton je upoznao Korsa u onlajn zajednici posvećenoj ljudima koji dobijaju seksualno zadovoljstvo zlostavljanjem životinja, poznatim kao zoosadisti.

Razvili su prijateljstvo na Telegramu, Brittonov pseudonim je bio „Čudovište“, a Kors je sebe nazivao „Gorvaged“ i povezao se zbog njihove zajedničke opsesije okrutnošću prema životinjama.

U nekoliko video snimaka koji su prikazivali Britona kako seksualno zlostavlja i muči pse, on je držao natpise na kojima je pisalo „Gorvaged“ u očiglednom pokušaju da mu zahvali što je uređivao njegov rad.

Kors i Briton su na kraju identifikovani u aprilu 2022. zahvaljujući posvećenim internet istražiteljima koji su bili zgroženi snimkom i neumorno su radili na privođenju umešanih pred lice pravde.

Međutim, Korse se borio sa zavisnošću od svoje 13. godine i umro je od slučajnog predoziranja fentanilom 21. decembra 2021.

Pas
foto: Printscreen/Youtube/ Edin Mameledzija

Britton je prvenstveno koristio svoj pseudonim Čudovište da bi razgovarao sa istomišljenicima na Telegramu, ali mu je Kors pomogao da stvori još jednog po imenu Cerberus - što je troglavi pas u grčkoj mitologiji - da objavi svoj uvrnuti sadržaj "anonimno".

Brittonovo hapšenje usledilo je samo mesec dana nakon što je u martu 2022. postavio „1Bitchh9pups“ na veb lokaciju za zlostavljanje.

Izvori kažu da je želeo da to bude najpoznatiji 'šok video' na internetu, ali sve što je uradio bilo je bes korisnika interneta koji su bili zgroženi opscenim nivoima nasilja i pretraživali video u potrazi za tragovima.

Na kraju je jedna osoba primetila narandžasti povodac grada Darvina na jednom od pasa, a jedan korisnik je uspeo da identifikuje Britton ga je prijavio policiji.

Naredba za neobjavljivanje je ukinuta kada je Briton u ponedeljak priznao krivicu na Darvinovom Vrhovnom sudu.

On se izjasnio krivim po 37 tačaka okrutnosti prema životinjama, 10 tačaka za silovanje ili pokušaj silovanja psa i četiri tačke za posedovanje ili prenošenje materijala o zlostavljanju dece na Darvinovom Vrhovnom sudu u ponedeljak.

Tada je ukinut nalog za neobjavljivanje njegovog imena.

Briton će biti osuđen na Vrhovnom sudu u Darvinu 13. decembra.

Bonus video:

02:32

LEVIJATAN ZA KURIR NAKON HAPŠENJA OSUMNJIČENOG ZA UBIJNJE I ZLOSTAVLJANJE PASA U AZILU: Evo kakva budućnost čeka mučene životinje

(Espreso/Daily Mall)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.