Erdogan sagradio palatu od 500 miliona funti, veća je 30 puta od Bele kuće! (FOTO)
Foto: Profimedia

LUKSUZAN ŽIVOT SULTANA!

Erdogan sagradio palatu od 500 miliona funti, veća je 30 puta od Bele kuće! (FOTO)

Ova palata mu nije bila dovoljna, pa u svom vlasništvu ima još tri luksuzne vile u kojima može da uživa zajedno sa svojom suprugom Emine
Objavljeno: 12:59h

Čak i pre maestralne pobede na referendumu, Redžep Tajip Erdogan je uživao veliki ugled i sve što nosi luksuzan život jednog predsednika. Njegova palata je sagrađena malo izvan Ankare, glavnog grada Turske, a sve na račun velikodušnih poreskih obveznika.

Palata je završena pre tri godine, nosi naziv Ak Saray - Bela palata - i ima neverovatnih 1.100 soba, među kojima je nekih 250 za Erdoganovu porodicu i njega.

Izgrađena je u omiljenom stilu despota, od belog mermera i zlata, sa ogromnim crvenim tepihom, 30 puta je veća od Bele kuće i veruje se da je najveća izgrađena palata bilo gde u svetu poslednjih sto godina.

RAĐANJE NOVOG SULTANA: Erdogan osvojio apsolutnu vlast, zemlja duboko podeljena!

Kako se navodi u izveštaju potrošeno je 7 miliona funti na tepihe i još dodatnih 5 miliona na 400 pari duplih vrata.

Tapete od svile su, prema izvorima koštale 2.000 funti po jednoj rolni, dok svaka čaša za piće košta 250 funti. Naravno tu nije kraj Erdoganovom raju.

U okviru palate ima toliko banja, bazena i kupatila, kao i turskih kupatila, da samo račun za grejanje tokom zime iznosi 500.000 funti. Ako ste pitali koliko je koštalo ovo zadovoljstvo, pa samo 500 miliona funti ukoliko se računa samo gradnja palate.

Sve ovo i nije tako loše za zemlju u kojoj prema podacima Istanbul Bešir univerziteta, dva od tri deteta žive u apsolutnom siromaštvu, dok više od dva miliona ljudi radi za dnevnicu manju od 3 funte.

Ali njemu ni to nije bilo dovoljno, a niko nije mogao da mu stane na put, pa ni Vrhovni sud Turske.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.