OGROMNA ZMIJA UJELA DEDU U KUĆI: Probila mu kožu, KRVARIO je, a onda su ušle ONE, NASTAVAK JE...
Zmija, Foto: Printscreen/Facebook/Azil Dumovec

jezivo

OGROMNA ZMIJA UJELA DEDU U KUĆI: Probila mu kožu, KRVARIO je, a onda su ušle ONE, NASTAVAK JE...

Mrežasti piton napao je muškarca u kući, nadležni su odmah reagovali

Objavljeno:

Britanac Rob Brrajan doževio je šok života kada je jednog dana, zaključavajući vrata svog unutrašnjeg vrta, naletio na tri metra dugačkog mrežastog pitona. Zver se uvukla u kuću kroz prozor te gricnuo 61-godišnjaka kada mu se približio.

"Pokušao me ugristi i omotati se oko mene, uspeo je probiti kožu, krvario sam" ispričao je Rob za The Guardian. Kada su čule komešanje, u prostoriju su došle i njegova supruga i unuka koje je zmija jako preplašila, no on je situaciju imao pod kontrolom.

"Na sreću, proradio je instinkt u meni i uspeo sam savladati zmiju koja se povukla i polako krenula prema vrtu" opisao je.

Piton
Pitonfoto: Facebook/Freiwillige Feuerwehr Haldensleben

"Adrenalin koji me obuzeo učinio je iskustvo zanimljivim i smešnim, no kada bolje promislim, uznemiren sam. Da je umesto mene tamo bila moja dvogodišnja unuka koja živi s nama, sada bi bila mrtva" dodao je.

Porodica je ubrzo pozvala hitne službe koje su u mestu Bishopstoke pronašle i zarobile pitona, a Rob je britanskoj vladi uputio apel za strože kontrole vlasnika pitona.

Piton
Pitonfoto: Printscreen/youtube/TODAY

Zmija se nalazi u Nacionalnom centru za dobrobit reptila u Tonbridgeu. Direktor te institucije, Kris Njuman, otkrio je kako je neobično da je mrežasti piton, vrsta koja obitava u južnoj i jugoistočnoj Aziji, bježi po Britaniji. Kazao je da je moguće da je zmija pobjegla dok je vlasnik bio ometen, ili da ju je netko namjerno pustio. "Divna je, vrlo mirna, volio bih ju predati vlasniku i bolje razumjeti što se dogodilo" istaknuo je, napominjući da će zmiji pronaći novi dom ukoliko se vlasnik ne javi.

"Mrežasti piton u begu moja je najgora noćna mora. Veliki su i mogu nauditi djetetu. Često dobivamo dojave o odbeglim zmijama, no vrlo se rijetko radi o ovoj vrsti" rekao je Newman. On je takođe potvrdio da zmija nije zapravo ugrizla Roba. "Imaju više od 100 zuba, znali biste da vas jedan stvarno ugrize".

Bonus video:

01:11

Gospodar zmija s juga: Nema mesta panici

(Espreso/ Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.