RADNICI MRTVAČNICE ISPUSTILI LEŠ NIZ STEPENICE: Kad je porodica ugledala TELO, zanemeli su od ŠOKA
Foto: RINA

STRAŠNO

RADNICI MRTVAČNICE ISPUSTILI LEŠ NIZ STEPENICE: Kad je porodica ugledala TELO, zanemeli su od ŠOKA

Porodica je navela da su zaposleni u Tvinvudu izgledali mladi

Objavljeno:

Porodica iz Teksasa tužila je mrtvačnicu u Hjustonu rekavši da se suočavaju sa "teškim duševnim bolom" nakon što su dvoje zaposlenih ispustili telo njihovog oca, ostavljajući mu "udubljenja i modrice" na glavi, javlja "NBC News".

Navodni incident dogodio se 14. juna 2021. godine, kada su dva radnika iz Tvinvud mrtvačnice prevozila posmrtne ostatke Huana Mehije iz stana njegove ćerke na drugom spratu. Porodica je podnela tužbu u junu, dve godine nakon njegove smrti i traži više od milion dolara. To je prvi objavio "The Daily Beast", koji je naveo da je Huan Mehija umro od kancera.

Porodica je navela da su zaposleni u Tvinvudu izgledali mladi i da su "vidno oklevali u donošenju odluka" dok su pokušavali da snesu Mehijino telo niza stepenice na metalnim nosilima, navodi se u tužbi.

Jedan od članova porodice ponudio je pomoć u nošenju nosila, ali su zaposleni odbili, navodi se u tužbi. Isti član porodice je predložio zaposlenima da zatraže pomoć od saradnika, ali su oni rekli da im pomoć nije potrebna.

Mehijin sin, Vilijam Mehija, je tada zatvorio vrata stana dok su zaposleni počeli da transportuju telo. Tada je "čuo udarac".

"Tužilac Vilijam Mehija je tada čuo nekoliko udaraca zaredom", navodi se u tužbi.

Vilijam Mehija je rekao da je sačekao trenutak i otvorio vrata kako bi pronašao nosila prevrnuta, a očevu glavu i gornji deo tela otkrivene i "izložene na tlu", prema tužbi. Potrčao je nadole i mahnito pokušao da pokrije telo svog oca "zagrlivši ga u pokušaju da ga zaštiti od pogleda komšija", navodi se u tužbi.

U tužbi se navodi i da je Vilijam Mehija pokušao da podigne nosila i vikao na zaposlene da mu pomognu. Bili su u stanju da izravnaju nosila, vrate telo na njih i odvezli su nosila do kotrljajućeg okvira kako bi se mogla utovariti u vozilo.

Tokom te borbe, nosila su mu uhvatila ruku zbog čega je, prema tužbi, imao bolove u ruci i leđima.

Zaposleni koji se u utorak javio na telefon u Tvinvud mrtvačnici odbio je da da komentar za "NBC News".

Vilijam Mehija prijavio je incident lokalnoj pogrebnoj kući sa kojom je porodica radila. U pogrebnom zavodu su mu rekli da će istražiti šta se dogodilo, navodi se u tužbi. Pogrebno preduzeće je kasnije kontaktiralo Vilijama Mehiju i rekli mu da su zaposleni navodno izjavili da se incident nije dogodio kako ga je on opisao i da su bezbedno spustili telo kako bi mogli da prilagode stisak, navodi se u tužbi.

Porodica je tek četiri dana kasnije, na bdenju, shvatila da je telo oštećeno u padu.

"Kada su pogledali telo Huana Mehije, tužilac Vilijam Mehija, njegova majka Margaret Mehija i sestre, tužioci Mišel Mehija i Melodi Mehija-Barios, primetili su udubljenja i modrice na glavi Huana Mehije od toga što su ga zaposleni ispustili", navodi se u tužbi.

Videti posmrtne ostatke Huana Mehije kao takve "izazvao je ogromnu duševnu bol" za porodicu, navodi se u tužbi, "pa čak je i omelo proces tugovanja njegove porodice".

Porodica i njihov advokat nisu bili odmah dostupni za komentar za "NBC News".

Bonus video: ČOVEK KOJI JE BIO U DRUŠTVU ĆERKE EVE RAS NEPOSREDNO PRED NJENU SMRT: Video sam da nešto nije u redu po jednoj stvari

02:11

ČOVEK KOJI JE BIO U DRUŠTVU ĆERKE EVE RAS NEPOSREDNO PRED NJENU SMRT: Video sam da nešto nije u redu po jednoj stvari

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.