MAJKA NEUTEŠNA ZBOG SMRTI SVOJE ĆERKE: Rekla je "uskoro ćemo umreti", a nakon nekoliko minuta...
Policija, Foto: Printscreen/RTS

velika nesreća

MAJKA NEUTEŠNA ZBOG SMRTI SVOJE ĆERKE: Rekla je "uskoro ćemo umreti", a nakon nekoliko minuta...

Matilda je rekla "uskoro ćemo umreti", nekoliko sekundi kasnije je poginula u saobraćajnoj nesreći

Objavljeno:

Posle rođendanske zabave, Matilda (16) je sedela sa prijateljima na zadnjem sedištu automobila koji je jurio Kelnom, dok ga je jurila policija. Prijateljici koja je snimala poteru rekla je u kameru: "Uskoro ćemo umreti!" Nekoliko minuta kasnije, automobil je udario u zid. Matilda je ispala iz vozila i ubrzo nakon toga podlegla povredama, javlja "Bild".

Nemački list rekonstruisao je tok devojačke zabave koja je počela veselom atmosferom i muzikom - a završila se tragedijom. Mnoga pitanja iz ovog slučaja ostala su neodgovorena za Matildinu majku Minu.

Bio je 26. avgust. Blago veče. Grupa devojaka sastala se u centru Kelna da proslavi 18. rođendan prijateljice. U grupi je bila i 16-godišnja učenica Matilda.

"Rečeno mi je da devojke žele da slave u stanu i da će tamo uvek biti odrasla osoba", rekla je njena majka Mina u suzama za "Bild".

Devojke pevaju, alkohol teče

Ali, tinejdžerke su imali druge planove. Iznajmile su dugačku limuzinu i krenule u šiša bar na drugoj strani Rajne.

Raspoloženje je bilo odlično.

Devojke su zajedno pevale, snimale jedna drugu, a alkohol je tekao.

Nargila i votka

Zabava je nastavljena u "Iced Out Cologne" baru, u kom se gosti mogu opustiti pušeći nargilu koja ide "preko" votke.

Matilda je u baru snimljena sa flašom u ruci.

Zaposlena u baru je kasnije demantovala da su maloletnicima točili alkohol.

"Svi koji su ušli morali su da pokažu ličnu kartu. Prema ličnim dokumentima svi su imali više od 18 godina", rekli su za "Bild".

Ubedili su i Matildu

Kasnije su im se pridružila četvorica mladića. Jedan od njih poznavao je slavljenicu. Grupa je htela da napusti zabavu oko ponoći, ali limuzine više nije bilo.

"Moja ćerka je već pozvala taksi kada se jedan od mladića ponudio da odveze devojke kući. Imao je samo 17 godina, nije imao vozačku dozvolu i bio je pijan", rekla je Matildina majka.

Prema kancelariji javnog tužilaštva u Kelnu, on je iznajmio automobil koristeći aplikaciju provajdera za deljenje automobila – sa pristupnim podacima rođaka. Pored vozača, u "Audi K2" ušlo još pet učesnika rođendana. Ubedili su i Matildu da im se pridruži.

Svedok je primetio da je šestoro pijanih mladih ljudi oko 00.35 htelo da se odveze iznajmljenim automobilom. Prema rečima Matildine majke, vlasnica bara je bila ta koja je obavestila policiju.

Ali ona je to negirala za "Bild".

"Bio je to neko drugi. Nisam ja."

"Mi smo u bekstvu"

Mladi su jurili preko Kelna u "Audiju", došavši do ulice Fenler - tamo je policijsko patrolno vozilo pokušalo da ih zaustavi - ali 17-godišnji vozač je ubrzao.

Jurio je velikom brzinom. U automobilu, devojka je snimala dramatičan video, koji je bio neka vrsta vapaja za pomoć: "Umrećemo. Mi smo u bekstvu. Za nama verovatno ide više od deset automobila."

To su poslednji snimci koji prikazuju Matildu živu.

Na autoputu 57, hitne službe izgubile su vizuelni kontakt s "Audijem" u bekstvu. Nešto posle 1 sat posle ponoći, svedoci su prijavili nesreću u Niler Damu. Vozač automobila izgubio je kontrolu i udario je u zid. Matilda je od siline udarca izbačena iz olupine.

Očajna majka

"Policija nam je zvonila na vrata oko četiri ujutru", seća se njena majka.

"Prvo su nam rekli da je moja ćerka povređena. Odmah smo se odvezli do univerzitetske klinike. Sve što su mogli da nam kažu je da je Matilda umrla. Moja ćerka mi je bila sve. Ne znam šta dalje..."

Policija je odmah nakon nesreće započela uviđaj. Pošto je vozač automobila i dalje u komi, on još ne može biti saslušan.

Takođe, mnoga pitanja su i dalje bez odgovora.

"Kako je moguće da su tinejdžeri posluženi alkoholom i u limuzini i u baru? I zašto bi 17-godišnjak bez vozačke dozvole mogao tako lako da iznajmi automobil?", pita Matildina majka.

"Nijedno suđenje ne može mom klijentu da vrati njenu ćerku", rekla je advokat Pantea Farazadi, koja zastupa Matildinu majku.

"Ona želi da svi uključeni odrasli snose odgovornost."

Matilda je jedina poginula u nesreći. Tinejdžer koji je vozio i dalje je u komi, a ostalih četvoro mladih pretrpeli su teške povrede.

Bonus video:

00:16

STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U TOPONICI: U sudaru dva automobila ima POGINULIH

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.