12 MINUTA HORORA! Policajac bivšu devojku srušio na pod i DAVIO, a onda ju je strpao na PSIHIJATRIJU (UZNEMIRUJUĆE)
Deo snimka na kom se vidi šta je policajac uradio nesrećnoj devojci, Foto: Printscreen/Facebook/Upper Dauphin County Crime Alerts

NASILJE NAD ŽENAMA MORA PRESTATI

12 MINUTA HORORA! Policajac bivšu devojku srušio na pod i DAVIO, a onda ju je strpao na PSIHIJATRIJU (UZNEMIRUJUĆE)

Zloupotrebio je svoj položaj kako bi bivšu devojku strpao u psihijatrijsku ustanovu

Objavljeno:

Oženjeni policajac američke savezne države Pensilvanije biće optužen za davljenje i prisilno zatočeništvo u slučaju napada na ljubavnicu koju je zarobio i smestio na psihijatrijsko odeljenje na osnovu lažnih navoda.

Ronald Kit Dejvis (37), oženjeni otac dvoje dece, uhapšen je 21. septembra zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj kako bi ljubavnicu sa kojom se viđao četiri meseca smestio u medicinsku ustanovu protiv njene volje. Tvrdio je da je suicidna.

U ponedeljak 21. avgusta , Dejvis je zatražio pomoć svojih kolega rekavši da na njegovom imanju u kamperu živi jedna žena. Ispričao im je da se njihov odnos pogoršao i da joj nije dopuštao da preuzme svoje stvari sa imanja, jer se ponašala neuračunljivo. Kako bi dokazao svoje tvrdnje, pokazao im je nekoliko tekstualnih poruka koje su razmenili.

„Mislim da ću se automobilom baciti s litice“, „moje mentalno zdravlje nije važno, ja sam beskorisno, glupo i neobrazovano go***“, poruke su koje im je pokazao.

Dobio je uputstva od kolega da se obrati vlastima okruga sa službenog imejla te da se identifikuje kao policajac kako bi dobio nalog za prisilno zadržavanje. U to vreme nije bio na dužnosti. Dok je zahtev bio u proceduri, policija je postupila po nalogu i otišla da ispita žensku osobu, ali na tri lokacije nisu mogli da je pronađu.

U izjavi koju je dao pod zakletvom, navodi se da je Dejvis uzeo formular i rekao da će se lično pobrinuti za to, te je nakon toga napustio policijsku stanicu. Odveo je bivšu devojku i pokušao da je odvuče do svog automobila.

Dvanaestominutni snimak koji je objavila Kancelarija državnog tužilaštva prikazuje žrtvu kako pokušava da se oslobodi iz ruku dvostruko krupnijeg policajca koji je silom želeo da je ugura u vozilo.

Dok ona pokušava da stane na noge, Dejvis pokušava da je obori na pod. Ona ga u samoodbrani udara, ali je Dejvis uspeo da je zarobi. Ona mu je više puta govorila da ne može da diše.

Kada je stigla policija, dokumentovala je njene povrede, a potom je odvezla u bolnicu na pregled. Policija je potom ispitala Dejvisa.

On je u iskazu ponovio da je od nje dobijao komentare tipa „nemam razloga da živim, ja sam bezvredna“. Dodao je da nije odgovarala na njegove pozive.

Nije, međutim, komentarisao „metode“ kojima se služio, a od kojih je žena zadobila povrede na čelu, trupu, leđima, zadnjici, podlakticama, kolenu i donjem delu tela.

U izjavi pod zakletvom rekao je kako ona ne razume zašto je smeštena u bolnicu.

M. F. je zadržana 72 sata po dolasku u bolnicu, a zatim još dva dana. Nije pokazala nikakve suicidne misli u tih pet dana. Puštena je iz bolnice 26. avgusta, a potom je u razgovoru s policijom otkrila sasvim drugačiju stranu priče.

Ispričala je kako je ceo incident nastao nakon svađe 19. avgusta. Istakla je da su nakon četvoromesečne veze izašli na videlo njihovi različiti stavovi.

Navela je da joj je Dejvis tokom veze više puta pretio, govoreći joj da „zna da nije luda, ali da će je takvu predstaviti“.

Takođe, navela je da joj je isključivao struju u kamperu i onemogućio pristup ličnim stvarima.

Kada je njihova veza počela da se raspada, M. F. je počela da spominje kako želi negde drugde da počne život ispočetka. Tvrdi da je od tog trenutka sve krenulo nizbrdo jer je mogla da oseti da je Dejvis želeo da je kontroliše.

Dopustila je policajcima da fotografišu njenu prepisku sa Dejvisom. On je nastavio da je omalovažava te joj je govorio da bi trebala da se testira na drogu i da nije radno sposobna.

Dejvis je optužen za krivično delo ugrožavanja života davljenjem, nezakonito zadržavanje, lažno zatvaranje, napad, bezobzirno ugrožavanje života i ugnjetavanje od strane službene osobe.

Nakon ročišta, 21. septembra mu je određen istražni zatvor bez kaucije.

Bonus video:

20:51

Nasilje nad ženama mora da prepozna okolina! To nije nečiji privatan problem

(Espreso/ Jutarnji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.