NE SMIRUJE SE VATRENA STIHIJA NA SICILIJI: 700 turista evakuisano, jezivi snimci kruže mrežama (VIDEO)
Požar, Foto: Profimedia

požar

NE SMIRUJE SE VATRENA STIHIJA NA SICILIJI: 700 turista evakuisano, jezivi snimci kruže mrežama (VIDEO)

Dve osobe poginule, a 700 turista evakuisano u vatrenoj stihijiji koja se širi oblastima Palerma

Objavljeno:

Najmanje dve osobe su poginule u požarima koji su danas pogodili italijansko ostrvo Siciliju. Kako su javili tamošnji mediji, jedan muškarac (68) je poginuo u toku evakuacije iz porodične kuće u naselju Trapeto u Palermu, dok je druga žrtva žena (42) blizu grada Cefalu, koja je poginula dok je pokušavala da spasi svoje konje iz štale u plamenu.Još uvek nije potvrđeno da li se nagutala dima ili ju je progutao požar.

Kako javljaju, požar je počeo u planinama oko Gibilmane i proširio se na okolinu u oblasti Palerma. Od sinoć je izvedeno više od 40 požarnih intervencija na rastinju i suvoj travi odakle je požar krenuo da se širi.

Zatvorene škole, evakuisano stanovništvo...

Službe su u pripravnosti u prestonici u oblasti Brankačo, dok je iz predostrožnosti evakuisano trideset porodica. Kako su preneli mediji, stanovnici ovog grada izašli su na ulice da pomognu u gašenju buktinje.

Škole u pogođenim oblastima u Palermu su zatvorene, dok mediji javljaju da je evakuisano oko 700 turista iz lokalnih hotela, ali su se u vratili u hotele danas u toku dana.

Pogođen sever Sicilije

Temperature su prelazile 35 stepeni, a posebno je pogođen sever Sicilije. Vatra je zahvatila i deponiju u Belolampu, gde se usled požara, stub crnog dima se nadvio nad gradom, dok je kompanija za otpad objavila je se zapalio postrojenje za mehaničko biološko prečišćavanje.

Požar je izbio i u Balaru i duž obilaznice oko ostrva.

- Sjurili smo se dole, da pomerimo automobile kako se ne bi zapalili. Ne možemo da dišemo, sve je blokirano, sve je u dimu - rekao je stanovnik ovog dela.

Na terenu u Palermu je više od 18 vatrogasnih jedinica, od kojih je 14 sa Sicilije, 3 iz Kalabrije, a jedna iz regiona Abruca.

- Intenzivan rad pilota aviona omogućio je da do sada bude stavljeno pod kontrolu ili ugašeno 10 požara. Aktivnosti pokretanja vode i tečnosti za gašenje će se nastaviti sve dok svetlosni uslovi dozvoljavaju bezbedne operacije - rečeno je iz Civilne zaštite.

Kako prenose mediji, intenzivan vetar otežava gašenje požara.

Bonus video:

00:16

GORI HLADNJAČA U VARVARINU! Veliki požar uništio celu zgradu, zahvatio i nekoliko automobila!

(Espreso / Blic / Corriere.it / Ansa.it)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.