AKO PUTUJETE U GRČKU, OVO MORATE DA ZNATE! Izdato HITNO saopštenje, ne krećite dok ga ne PROČITATE
Grčka, Foto: Profimedia

VAŽNO!

AKO PUTUJETE U GRČKU, OVO MORATE DA ZNATE! Izdato HITNO saopštenje, ne krećite dok ga ne PROČITATE

Meteorološki izveštaji o situaciji biće redovno ažurirani

Objavljeno:

U grčkom Ministarstvu za klimatsku krizu i civilnu zaštitu, pod ministrom Vasilisom Kikiliom biće održan vanredni međuresorni sastanak povodom oluje koja se očekuje u toj zemlji, javlja "Protothema".

Fokus sastanka biće na vanrednim vremenskim pojavama koje će zahvatiti veliki deo zemlje, među njima i Tesaliju koja je već opterećena posledicama oluje Danijel. Pre sastanka je izdat hitan bilten o pogoršanju vremena, za koje se očekuje da počne u ponedeljak i da traje do srede.

Nacionalna meteorološka služba je izdala hitan bilten o pogoršanju vremena. Loše vreme počeće od ponedeljka uglavnom u zapadnim delovima Tesalije, zapadne Makedonije i eventualno na Jonskom moru, dok će se u utorak i sredu oluja proširiti gotovo širom zemlje.

Bilten je objavio i direktor EMI Todoris Kolidas, koji je rekao da postoje velike razlike između modela.

Detaljnije, u Grčkoj se od ponedeljka očekuje pogoršanje vanrednog vremenskog izveštaja sa obilnim kišama i olujama koje će zahvatiti zapadnu, centralnu i severnu Grčku. Efekti će biti lokalno jaki i u ponedeljak će biti zabeleženi uglavnom u zapadnim delovima Tesalije, Epira, zapadne Makedonije i eventualno Jonskog mora. Više područja će biti pogođeno u utorak i sredu.

U ponedeljak kiše se predviđaju na zapadu, centralnom i severnom delu, dok će se sporadične lokalno jake oluje javljati uglavnom u Epiru, zapadnoj Makedoniji, Tesaliji i moguće na Jonskom. Napominje se da će u Tesaliji biti pogođeni zapadni delovi (prefekture Trikala i Kardica) i zapadni i severni delovi prefekture Larisa.

Kiša, Padavine, Oblačno, Oblačno vreme, Pljusak, kisa
foto: Zorana Jeftić

U utorak u jonskim i kontinentalnim oblastima (osim istočne Makedonije i Trakije) prognozira se naoblačenje sa lokalnim kišama i lokalno jakim olujama. U Tesaliji će najviše padavina biti uglavnom u severnim i istočnim delovima prefekture Magnezija, kao i u prefekturama Kardica, Trikala i južnim oblastima prefekture Larisa.

U sredu se padavine predviđaju u gotovo celoj zemlji, dok će se lokalno jake oluje pojaviti u Jonskom moru, kopnu i severnom Egeju. Ističe se da će u Tesaliji najveći nivoi padavina biti u prefekturama Kardica, Larisa i Trikala, kao i u istočnim delovima Magnezije. Jake oluje će biti i u regionu Sporada.

Bonus video:

01:20

GRČKA POD HITNO DA NAPRAVI PLAN ZA REKONSTRUKCIJU ŠUMA! Metorolog otkrio: One su važne za održavanje KLIMATSKE RAVNOTEŽE

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.