DETALJI NESREĆE PADA AVIONA U ITALIJI: Iznet bizaran detalj, za sve je kriva OVA ŽIVOTINJA?
Avion, Foto: Tamara Trajković

istraga o nesreći

DETALJI NESREĆE PADA AVIONA U ITALIJI: Iznet bizaran detalj, za sve je kriva OVA ŽIVOTINJA?

Italijansko vazduhoplovstvo saopštilo je danas da istražuje da li se ptica sudarila sa avionom

Objavljeno:

Italijansko vazduhoplovstvo saopštilo je danas da istražuje da li se ptica sudarila sa avionom njihovog akrobatskog tima pre nego što se letelica u subotu tokom vežbe u blizini aerodroma u Torinu srušila i usmrtila petogodišnju devojčicu, prenosi Tanjug.

Vazduhoplovstvo je saopštilo da je uzrok nesreće pod istragom, ali da je jedna od pretpostavki bila da je letelica pretrpela udar ptice tokom poletanja, prenosi AP.

Avion se srušio na porodični automobil koji se zatim zapalio, nakon čega je život izgubila petogodišnja devojčica, a povređeni su i njeni roditelji, ali niko od njih nije životno ugrožen.

Kako se navodi, pilot je, neposredno pre udara aviona u automobil uspeo da izvede manevar katapultiranja. Eskadrila ''Freče trikolori'', glavni italijanski tim akrobatskih pilota, pripremala se za aeromiting zakazan za danas, u okviru događaja povodom 100. godišnjice italijanskog vazduhoplovstva.

Tri aviona te eskadrile su se 1988. godine sudarila i srušila na masu ljudi na zemlji tokom aeromitinga u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, kojem je prisustvovalo oko 300.000 ljudi, a u toj nesreći poginula su tri pilota i 67 osoba na tlu, dok je više stotina zadobilo povrede.

Bonus video:

00:16

Posle drugog pokušaja, avion iz Istanbula za Pariz, uspešno je sleteo na aerodrom Nikola Tesla

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.