SVET JE SAD ZAISTA NA IVICI NUKLEARNOG RATA: Jezivo upozorenje stiglo je iz Severne Koreje!
Foto: Reuters

najozbiljnije upozorenje

SVET JE SAD ZAISTA NA IVICI NUKLEARNOG RATA: Jezivo upozorenje stiglo je iz Severne Koreje!

Severna Koreja je okrivila Trampa za situaciju u kojoj se nalazi svet, pre svega zbog pomeranja američke mornarice ka poluostrvu, ali i zbog kasnijih tvitova na društvenoj mreži
Objavljeno: 11:19h

Problematični tvitovi američkog predsednika Donalda Trampa, gurnuli su svet na ivicu termo-nuklearnog rata, upozorila je danas Severna Koreja.

Ministar Han Song Ryol optužio je Trampa da pravi "začarani krug" tenzija i upozorio SAD da ne treba da izaziva vojsku Severne Koreje.

- Ukoliko oni to izaberu, mi ćemo ući u rat - rekao je Han Song.

TRAMP ĆE BOMBARDOVATI NUKLEARNI REAKTOR U SEVERNOJ KOREJI? Otkriveni detalji plana koji bi mogao da PROMENI ISTORIJU

Svi ovi komentari usledili su nakon rasta tenzija zbog mogućih novih nuklearnih proba. Kim Džong Un se do sada nije obazirao na reakcije iz sveta, a Kina je odnah odgovorila da će svako ko provocira i pravi konflikte morati da plati cenu.

DRAMATIČNA PORUKA TRAMPA KINEZIMA: Spremni smo da rešimo PROBLEM Severne Koreje i bez vas!

Ministar spoljnih poslova Kine, Wang Yi rekao je da neće biti pobednika u bilo kom ratu i da je jedino rešenje dijalog.

foto: Reuters

U isto vreme, portparol Ministarstva za razoružavanje i mir u Severnoj Koreji, izdao je saopštenje u kojem osuđuju napad SAD na Siriju prošle nedelje.

DA LI JE OVO NAJAVA VELIKOG RATA? Strpljenje SAD sa Severnom Korejom je GOTOVO, najavio Reks Tilerson!

- Ulazak SAD na Korejsko poluostrvo, najveće žarište na svetu, sa velikim nuklearnim sredstvima, ozbiljno ugrožava mir i bezbednost poluostrva i gura celu situaciju na ivicu rata - prenela je KCNA novinska agencija.

Izgleda da su sve ove provokacije stvorile opasnu situaciju u kojoj termo-nuklearni rat može da izbije svakog trenutka, čime bi se ugrozio mir i bezbednost sveta, dodao je portparol.

Severna Koreja je okrivila Trampa za situaciju u kojoj se nalazi svet, pre svega zbog pomeranja američke mornarice ka poluostrvu, ali i zbog kasnijih tvitova na društvenoj mreži koji su samo dodatno podgrejali celu situaciju.

Hanove primedbe usledile u susret najvećeg praznika "Dan sunca", samo nekoliko sati nakon što je Trampova administracija demantovala izveštaje tvrdeći da su SAD spremne na preventivni udar kako bi se zaustavilo nuklearno testiranje ovog vikenda.

Potpredsednik Majk Pens otputovaće u nedelju u Južnu Koreju, dok su njegovi pomoćnici ovo označili kao posvećenost svom savezniku.

(Espreso.co.rs / Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.