PUNIH 65 GODINA SE NIJE ZNALO O DEČAKU U KUTIJI: Misterija je sada REŠENA, zahvaljujući MUMIJI
Foto: Handout / AFP / Profimedia

strašan zločin

PUNIH 65 GODINA SE NIJE ZNALO O DEČAKU U KUTIJI: Misterija je sada REŠENA, zahvaljujući MUMIJI

Konačno saznata istina o dečaku čije je izubijeno telo umotano u ćebe na severoistoku Filadelfije.

Objavljeno:

Punih 65 godina bio je poznat samo kao "Dečak u kutiji", čije je izubijano nago i neuhranjeno telo nađeno umotano u ćebe u kartonskoj ambalaži u šumovitoj oblasti na severoistoku Filadelfije početkom 1957.

Napredak u istrazi o njegovom identitetu je konačno postignut u oktobru 2021. i otkriveno je da se nesrećni dečak star oko četiri godine, koji je imao ožiljke po telu i bio prisilno ošišan, zvao Džozef Ogastas Zareli.

Međutim, istražitelji su čekali još 14 meseci kako bi saopštili identitet žrtve jednog od najgnusnijih slučajeva ubistva u američkoj istoriji i ime nesrećnog dečaka saopštili su tek u decembru 2022, više od šest i po decenija nakon zločina.

Britanski Dejli mejl piše da je identitet malog Džozefa otkriven zahvaljujući revolucionarnom istraživanju DNK i genealogiji pomoću kojih je utvrđena čitava mreža rođaka koja je na kraju istražitelje dovela do imena deteta.

Uzorci DNK su uzeti pomoću tehnika kakve naučnici koriste na drevnim mumijama, a identitet Džozefovog oca je utvrđeno zahvaljući DNK testu tog čoveka koji je istražiteljima donela njegova bivša devojka.

Tada se konačno stiglo do imena roditelja nesrećnog dečaka, a to su bili Ogastas Džej Zareli zvani "Gas" i Meri Elizabet Ejbel, zvana "Betsi".

Mali Džozef je rođen u vanbračnoj zajednici, što je u to vreme bila tabu tema u Americi.

Iako se ime oca pojavljuje u krštenici do koje su istražitelji došli, oni su morali da to utvrde i DNK analizom.

Betsi je umrla 1991, a Gas 2014. i istražitelji su isprva odlučili da ne otkrivaju imena dečakovih roditelja iz poštovanja prema preživelim rođacima.

Ipak, pod pritiskom medija i javnosti koja je godinama bila obuzeta ovim slučajem, njihova imena su saopštena u januaru ove godine.

Sav ovaj napredak u istrazi pruža novu nadu da će konačno biti otkriven odgovor i na najvažnije pitanje, a to je ko je ubio Džozefa Ogastasa Zarelija.

Potraga za ubicom na nivou cele Amerike je pokrenuta čim je 25. februara 1957. pronađen leš dečaka, uporedo sa naporima za utvrđivanjem identiteta žrtve.

List Filadelfija inkvajerer je tada, po nalogu policije, objavio zastrašujuće fotografije s obdukcije izubijanog mrtvog dečaka i njegovu sliku u dečijoj odeći, tražeći pomoć javnosti.

Sav ovaj napredak u istrazi pruža novu nadu da će konačno biti otkriven odgovor i na najvažnije pitanje, a to je ko je ubio Džozefa Ogastasa Zarelija.

Njegova majka Betsi je imala 21 godinu kada je rodila Džozefa, a njen bliski rođak je kazao da je moguće da ga je dala na usvajanje.

Taj rođak je rekao da u tom činu "nije bilo nikakve okrutnosti, nikakve zlobe" i da ništa ne ukazuje da su Džozefovi roditelji imali ikakve veze sa njegovom smrću.

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.