MARIJA JE NESTALA PRE 7 GODINA, A SADA SU ISPLIVALI NOVI DETALJI: Ubili je MAFIJAŠI, a njeno TELO...
Foto: Profimedia

STRAŠNO

MARIJA JE NESTALA PRE 7 GODINA, A SADA SU ISPLIVALI NOVI DETALJI: Ubili je MAFIJAŠI, a njeno TELO...

Askone je jedan od 84 člana mafije Ndrangeta, koje je u četvrtak uhapsila italijanska policija u velikoj akciji

Objavljeno:

Mamu iz Italije, koja je nestala pre sedam godina, ubila je zloglasna mafija Ndrangeta, a njeno telo bacili su svinjama, saopštila je italijanska policija.

Marija Čindamo (42), majka troje dece, nestala je sa svoje farme u Kalabriji u južnoj Italiji u maju 2016. godine, nakon što je odbila ponudu mafije da proda svoju zemlju.

Sada je otkriveno da je Mariju navodno ubio njen komšija i mafijaš, Salvatore Askone (57) jer je odbila ponudu o kupovini njene zemlje koju je nasledila od pokojnog muža, koji je izvršio samoubistvo, saopštila je antimafijaška policija.

Askone je jedan od 84 člana mafije Ndrangeta, koje je u četvrtak uhapsila italijanska policija u velikoj akciji.

Askone je optužen da je ubio Mariju zajedno sa još dve osobe, od kojih je jedna bila maloletna u vreme ubistva, prenela je La Stampa.

"Ubistvo Marije Čindamo je odlučeno kako bi se kaznili stavovi slobodne i nezavisne žene, koja je upisala fakultet i želela da postane poljoprivrednik", rekao je glavni tužilac Nikola Grateri.

Policija je 6. maja 2016. godine pronašla Marijin automobil. Motor je i dalje radio. U vozilu su pronađeni tragovi krvi žrtve i delovi kose, ali njeno telo nikada nije pronađeno.

Policija je navela da je Askone navodno ubio Mariju i njeno telo bacio gladnim svinjama koje danima nisu jele.

Marija je na farmi sama podizala troje dece nakon što se rastavila od muža, koji se nakon toga ubio.

Askone je uhapšen 2019. godine ali je kasnije pušten zbog nedostatka dokaza. Međutim, 2021. mafijaški doušnik koji je delio zatvorsku ćeliju sa mafijašem Emanuelom Mankusom došao je do novih informacija.

Naime, Mankuso je rekao da je Askone ubio Mariju jer je odbila da proda svoju farmu i mislio je da će za njenu smrt okriviti porodicu njenog muža.

Ndrangeta, čiji je član Askone, sada je nadmašila Koza nostru kao najmoćnija mafijaška grupa u zemlji i jedna od najvećih kriminalnih mreža na svetu.

Mafijaši su često tela svojih žrtava bacali svinjama i tako se rešili tragova.

U četvratk ujutru je 600 italijanskih policajaca uhapsilo 84 osoba za koje se sumnja da su članovi mafije u velikoj raciji širom Italije.

Osumnjičeni su optuženi za mafijaško zločinačko udruživanje, ubistvo, posedovanje, proizvodnju i trgovinu drogom i oružjem, krivičnu utaju poreza i pranje novca, prenosi Il Giornale.

Bonus video: Ovde je pronađeno telo D.V. na Vračaru

00:10

Ovde je pronađeno telo D.V. na Vračaru

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.