POČINJE SUĐENJE UNUKU IZ PAKLA: Sekirom UBIO bolesnu i nepokretnu baku ZBOG OVOGA
Nemačka policija, Foto: Profimedia

horor

POČINJE SUĐENJE UNUKU IZ PAKLA: Sekirom UBIO bolesnu i nepokretnu baku ZBOG OVOGA

Artur B. (37) uhapšen je zbog sumnje da je sekirom ubio svoju babu

Objavljeno:

U Hamburgu je počelo suđenje Arturu B. (37), koji se tereti da je ubio svoju teško bolesnu i nepokretnu baku.

Artur se tereti da je svoju baku Ameliju G. ubio sekirom u njenom stanu u martu ove godine. Navodno je nesrećnu staricu obezglavio.

Nakon hapšenja Artur je lečen kod psihijatra i prepisani su mu lekovi, a on je na seansama tvrdio da se teško nosio sa tim da sam brine o svojoj dementnoj babi, koja je prikovana za invalidska kolica.

Međutim, rođak je za Bild rekao da je Artur, koji je bivši vojnik, slovio za "crnu ovcu familije" i da se ubijena Amelija često žalila da je potkrada.

"Većinu vremena nije bio zaposlen i stalno mu je falio novac. Članovi porodice su se držali podalje od njega", rekao je neimenovani rođak.

Nemačka policija
Nemačka policijafoto: Printscreen/Twitter/@Ruptly

Artur je uhapšen nakon što je sam pozvao policiju i priznao zločin. Obdukcijom je utvrđeno da je Amelija 16 puta udarena sekirom, a nesrećna baka se od unuka branila bežićnim usisivačem. Kobni udarac zadao joj je u predelu vrata i presekao kičmenu moždinu.

"Prema preliminarnom nalazu obdukcije, može se pretpostaviti da je uzrok smrti prekid kičmene moždine izazvane oštrom i tupom silom. Sumnja se da je zločin izvršen sekirom, koja je pronađena na mestu zločina", rekla je glavni javni tužilac Lidi Ohtering nakon ubistva.

Komšinica ubijene baka Amelije rekla je da je imala dobre odnose sa staricom sve do njene smrti.

"Amelija mi je rekla da joj je unuk provaljivao u stan preko terase i da je hteo da joj ukrade novac", ispričala je komšinica, prenosi Daily Mail pisanje Bilda.

Ona je rekla da Artur jeste često dolazio da obilazi baku, ali da su se često svađali i to dovoljno glasno da ih i komšije čuju.

Nemačka policija
Nemačka policijafoto: Printscreen/Youtube/DW Documentary

Rođaci sumnjaju da je ubistvu prethodila svađa oko novca. Izvor iz istrage je naveo da je Artur sam pozvao policiju i rekao da je babi odsekao glavu.

Iz tužilaštva je saopšteno da osumnjičeni za svirepo ubistvo ranije nije imao krivični dosije.

Očekuje se da Artur u ponedeljak da iskaz pred sudom.

Bonus video:

00:52

DAN SEĆANJA NA ŽENE ŽRTVE NASILJA: Prošle godine ubijeno je 44 žena - evo šta treba da se dogodi da se to više ne događa!

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.