Spajser: Nema poređenja između Sirije i Holokausta!
Foto: Reuter

Šon spajser se izvinio

Spajser: Nema poređenja između Sirije i Holokausta!

Portparol Bele kuće izvinio se zbog toga napravio "bezosećajno" poređenje prošlonedeljne upotrebe hemijskog oružja od strane sirijskog predsednika Bašara el Asada sa Holokaustom
Objavljeno: 14:25h

Portparol Bele kuće Šon Spajser izvinio se zbog toga što je u svojim ranijim komentarima o situaciji u Siriji napravio "bezosećajno poređenje prošlonedeljne upotrebe hemijskog oružja od strane sirijskog predsednika Bašara el Asada sa Holokaustom.

Spajser izjavio kako je pogrešno upotrebio "neprimereno, bezosećajno poređenje s Holokaustom", istakavši da tu poređenja nema i da je pogrešio.

TRAMP ĆE BOMBARDOVATI NUKLEARNI REAKTOR U SEVERNOJ KOREJI? Otkriveni detalji plana koji bi mogao da PROMENI ISTORIJU

Spajserova tvrdnja da Hitler nije posegao za hemijskim oružjem je potpuno pogrešna, jer je on koristio takvo oružje-gasove poput karbon dioksida, karbon monoksida i Ciklona B, da ubije više ljudi nego što je iko ubio u istoriji, navodi komentator Hareca.

Portparolov pokušaj da objasni svoju izjavu, rekavši da za razliku od Asada Hitler nije ubijao gasom svoje sopstvene ljude je takođe greška, jer je Hitler ubio više od 200.000 Nemaca i Jevreja i nejevreja.

Treće je Spajserovo pominjanje centara holokausta, termin koji je ismejan na Tviteru. On je najverovatnije hteo da kaže centri za ubijanje, što je termin za nacističke logore smrti i koncentracione logore koje koristi Muzej holokausta u Vašingtonu.

Spajser je kasnije saopštio da nije pokušavao da umanji užasnu prirodu holokausta.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.