15. DAN BORBE SA POŽARIMA: U Grčkoj nešto bolja situacija, ali vatrogasci i dalje imaju PUNE RUKE POSLA
Požari u Grčkoj, Foto: EPA-EFE/KOSTAS TSIRONIS

požari

15. DAN BORBE SA POŽARIMA: U Grčkoj nešto bolja situacija, ali vatrogasci i dalje imaju PUNE RUKE POSLA

Vatrogasci u Grčkoj se 15.dan bore sa požarom u Evrosu, juče u zemlji izbila 44 nova

Objavljeno:

Borba grčkih vatrogasaca sa vatrenom stihijom u oblasti Evros, na severoistoku Grčke, nastavlja se već 15. dan, a situacija sa požarima je nešto bolja nego prethodnih dana.

Prema podacima Vatrogasne službe, trenutno se radi na raštrkanim aktivnim izbijanjima unutar područja Sufli, Kornofolia, Dadia, Kotronia, Sidiro i Januli.

Juče su izbila 44 nova požara, a vatrogasne službe su tada ugasile i 81 požar širom države.

Požari u Grčkoj
Požari u Grčkojfoto: PrintScreen/ Facebook/ e-evros.gr

U gašenju požara učestvuju 582 vatrogasca sa 129 vozila i 16 jedinica bez vozila, kao i osam aviona i dva helikoptera, navodi portal Katimerini.

Pomoć u gašenju požara pruža Evropski mehanizam civilne zaštite sa snagama Francuske, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Bugarske i Slovačke, a preko međudržavnih sporazuma pomoć je stigla iz Albanije i Srbije.

Vatrogasci
Vatrogascifoto: Printscreen/Youtube/e-evros TV

U gašenju učestvuje veliki broj dobrovoljnih vatrogasaca, snaga koje su stavili na raspolaganje grčka policija i vojska, kao i cisterne za vodu i mehanizacija iz regiona.

Rizik od požara je danas i dalje visok u regionima Atike, Centralne Grčke, istočne Makedonije i Trakije, kao i regionu Severnog Egeja i pripadnici Vatrogasne službe ostaju u opštoj pripravnosti.

Bonus video:

01:20

GRČKA POD HITNO DA NAPRAVI PLAN ZA REKONSTRUKCIJU ŠUMA! Metorolog otkrio: One su važne za održavanje KLIMATSKE RAVNOTEŽE

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.