Kimov režim preti Trampu: Imamo snažan odgovor na akcije Vašingtona!
Foto: Reuters

rastu tenzije

Kimov režim preti Trampu: Imamo snažan odgovor na akcije Vašingtona!

To je saopšteno posle odluke ratne mornarice SAD da pošalje nosač aviona USS Karl Vinson i njegovu flotu u vode kod Korejskog poluostrva
Objavljeno: 12:22h

Severna Koreja najavila je snažan odgovor na svaku vojnu akciju Vašingtona koja bi mogla da usledi.

To je saopšteno posle odluke ratne mornarice SAD da pošalje nosač aviona USS Karl Vinson i njegovu flotu u vode kod Korejskog poluostrva.

- Smatraćemo SAD u potpunosti odgovornim za katastrofalne posledice svojih neverovatnih akcija - rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, prenela je agencija Korejska centralna novinska agencija (KCNA).

Tramp preti i Kim Džong Unu: Kina rasporedila 150.000 vojnika na granicu sa Severnom Korejom! Kako je dodao, ako se SAD usude da izaberu vojnu akciju uz parole "o preventivnom napadu i uništavanju glavnog štaba", Pjongjang je spreman da reaguje na sve vojne načine koje izabere Vašington.

foto: Reuters

Ovaj izjava je usledila nakon što je državni sekretar Reks Tilerson rekao da američki raketni udari na sirijsku vojnu bazu kao odmazda za hemijski napad nose poruku svakoj državi koja deluje izvan međunarodnih normi. On nije precizirao da misli na Severnu Koreju, ali je kontekst dovoljno jasan, piše AP.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.