BILA JE NAJDEBLJA ŽENA SA ČAK 500 KILOGRAMA: Stiglo ju je JEZIVO PROKLETSTVO, a gledajte samo KAKO DANAS IZGLEDA
Majra Rosales, Foto: Printscreen/youtube/Royce Jalazo

TRANSFORMACIJA

BILA JE NAJDEBLJA ŽENA SA ČAK 500 KILOGRAMA: Stiglo ju je JEZIVO PROKLETSTVO, a gledajte samo KAKO DANAS IZGLEDA

Ovako izgleda život žene koja je smršala 408 kilograma pa ostavila muža

Objavljeno:

Pre otprilike deset godina, vaga Majre Lizbet Rosales srušila je sve granice, svrstavajući ovu Meksikanku kao fenomen u debljini. Njena kilaža je dostigla 500 kilograma, što je bio svetski zabeleženi rekord u obimu telesne mase. Ona je zvanično bila najdeblja žena na svetu.

majra je za mnoge bila primer kako ne treba da dopuste sebi da izgledaju, ali su je ljudi sažaljevali, uveravajući se šta se može dogoditi ako ne paze na svoju težinu i konzumiraju brzu hranu u ogromnim količinama, ne mareći ni malo za svoje zdravlje.

Tokom godina je uspela da prevaziđe samu sebe, da postigne fantastične rezultate i od negativnog primera postane simbol snage, primer svima koji misle da je nemoguće da se postigne normalna težina, a da pre toga pate od prekomerne.

Pre nego što je postigla željenu težinu, ona je imala težak put

Meksikanka je dane provodila zatvorena u sopstvenom stanu. Ali ni unutar svoja četiri zida ona nije mogla da se kreće bez tuđe pomoći. Sa svojih 500 kilograma jedva da je uspevala da leži.

Majra Rozales, Majra Rozalez
foto: Printscreen/youtube/Royce Jalazo

Najveća podrška joj je bio njen muž, uvek je bio uz nju. Pružao joj je podršku i ljubav i masirao njeno telo tokom celog dana. Masaža je bila jedina stvar koja joj je malo pomagala da bi se smanjio stepen otoka.

Pritom, njen muž Rosales nije ni pomišljao da počne da jede brzu "industrijsku" hranu u većim količinama. Živeo je sa ženom od 500 kilograma kojoj je nesebično poklanjao svoju pažnju. Nije čak ni izlazio napolje da sagleda svet van svoje kuće, da bi stalno bio uz Majru, da bi joj pomagao.

Jednoličan život, koji kao da je samo stao, uništen je tragičnim događajem u porodici - smrću nećaka. Štaviše, Marja od 500 kilograma sama je preuzela krivicu za smrt dečaka.

Jednog dana, žena je pozvala policiju i priznala ubistvo sina svoje sestre. Majra je izjavila da je dete slučajno zgromila rukom.

Majra Rozales, Majra Rozalez
foto: Printscreen/youtube/Royce Jalazo

Mediji su radosno prihvatili senzaciju i celom svetu trubili priču o debeloj ženi koja je zbog svoje ogromne težine postala ubica deteta.

Međutim, prema rezultatima forenzičkog pregleda, postalo je jasno da ona jednostavno nije u stanju da podigne ruku dovoljno visoko da bi povredila bilo koga, čak i maleno biće, što u ovoj situaciji deluje prilično ironično.

U stvari, za sve je bila kriva Majrina sestra, sama majka dečaka. Ona je nagovorila ženu da preuzme krivicu, tvrdeći da Marja, sa svojom velikom težinom i zdravstvenim problemima, jednostavno neće biti poslata u zatvor.

Kada je obmana razotkrivena, Majrina rođaka je osuđena na 15 godina zatvora.

Porodična drama je postala snažan podsticaj za promenu u sudbini Meksikanke. U tom trenutku je odlučila da preuzme svoj život u svoje ruke.

Smršala je 408 kilograma

Majra je započela svoj proces postajanja nove osobe i prošla kroz njega do kraja. Žena je otišla pod nož hirurga, podvrgnuta nizu operacija uklanjanja masnih naslaga, viška kože, resekcije stomaka. Tako se oslobodila 200 kilograma.

Pod nadzorom lekara i nutricionista, Majra je počela da prati ishranu, a čim joj je zdravlje dozvolilo, dodala je fizičku aktivnost.

Rezultat koji je Mejra postigla šokantniji je od njene težine u nedavnoj prošlosti. Žena je uspela da izgubi čak 408 kilograma viška.

Majra Rozales, Majra Rozalez
foto: Printscreen/youtube/Royce Jalazo

Godine 2015, pozvana je u Rusiju da podeli svoju priču u emisiji "Neka pričaju".

Inače, Mejra je priznala da je napustila muža, koji je voleo i prihvatio kad je ona imala rekordnih 500 kg, što je izazvalo osudu gostiju u studiju. Ona nije pričala detalje o njenom razilaženju sa mužem, ali su je osudili jer je ostavila čoveka koji je sve vreme bio uz nju.

Majra Rozales, Majra Rozalez
foto: Printscreen/youtube/Royce Jalazo

Međutim, ona je uverila da su ona i bivši ostali dobri prijatelji i da nastavljaju da komuniciraju.

Sada je Majra srećna, samouverena, zdrava i energična žena koja uživa u svakom danu. A nekada voljena brza hrana je zauvek gotova, kaže Majra.

Bonus video:

02:45

GOJAZNOST NIJE SAMO ESTETSKI I ZDRAVSTVENI, VEĆ I POLITIČKI PROBLEM Sagovornici Kurira o bolesti koju ima više od polovine Srba

(Espreso / Stil, Lana Vidović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.