SESTRE OTIŠLE NA GROBLJE, PA "TVERKOVALE" NAD MRTVIM VOJNICIMA: Bez stida IGRALE gde im je SAHRANJEN OTAC (VIDEO)
Ukrajinke na groblju, Foto: Printscreen/ TikTok/ user90869814346811?

nepoštovanje?

SESTRE OTIŠLE NA GROBLJE, PA "TVERKOVALE" NAD MRTVIM VOJNICIMA: Bez stida IGRALE gde im je SAHRANJEN OTAC (VIDEO)

Sestre su otišle na kijevsko groblje i snimale svoje nedolično ponašanje

Objavljeno:

Dve Ukrajinke, koje su se snimile kako plešu i "tverkuju" na grobovima poginulih vojnika na kijevskom groblju na Dan nezavisnosti nacije, suočavaju se sa pet godina zatvora nakon što su optužene za takozvano "skrnavljenje groba".

Sestre su prošlog četvrtka, obilazeći grob svog oca, za koga su rekli da je ubijen braneći Ukrajinu od ruske invazije u blizini Izijuma, izvodile neprimerene plesne pokrete, pokazao je snimak.

Devojčice, obučene u majice, šorts i popularne "kroksice", viđene su kako postavljaju kameru pre nego što su krenule da igraju između cvećem okićenih grobova dvojice vojnika na Šumskom groblju, a na video snimku se vide i slike palih boraca i zastave Ukrajine. Kijevska policija saopštila je u petak da su žene privedene manje od sat vremena nakon što su policajci obavešteni o ovom nepromišljenom incidentu.

"Istražitelji policijske uprave Desnjan, u dogovoru sa okružnim tužilaštvom, pokrenuli su krivični postupak po delu 2 člana 297 Krivičnog zakona Ukrajine - uvreda groblju. Osumnjičenima preti ograničenje slobode na period od tri do pet godina ili lišenje slobode u istom periodu", navodi se u objavi na ukrajinskom jeziku.

Jedna od uhapšenih žena
Jedna od uhapšenih ženafoto: KIEV POLICE

Sestre su kasnije na Instagramu objavile izvinjenje: "Moja sestra i ja želimo da se izvinimo svima, da se izvinimo za naš nepromišljen video. Apsolutno nam nije bio cilj da ocrnimo bilo koga, a ponajmanje sećanje na naše pale heroje“, naizmenično su govorile devojčice u videu koji je objavljen na Instagram stranici nalog @vl_lindemann.

Jedna od uhapšenih žena
Jedna od uhapšenih ženafoto: KIEV POLICE

Sestrama preti 5 godina zatvora!

"Razumemo da našim akcijama nije bilo mesto gde je naš otac sahranjen sa ostalim palim braniocima Ukrajine. Iskreno nam je žao i molimo da nam oprostite našu glupost. Potpuno razumemo koliko je naš čin sramotan i sada se stidimo. Molimo za oproštaj od svih koji su se možda uvredili. Molim vas da nam oprostite za ovu užasnu grešku".

Bonus video:

02:55

TRAGEDIJA! BROJ MRTVIH U UKRAJINI DRAMATIČNO SE POVEĆAVA! General u penziji: Gradi se novo groblje veličine 400 fudbalskih terena

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.