DEČAK (11) SE OBESIO nakon što je njegova devojka LAŽIRALA SVOJU SMRT!
Foto: AP

TRAGIČNA SMRT DETETA!

DEČAK (11) SE OBESIO nakon što je njegova devojka LAŽIRALA SVOJU SMRT!

Trinaestogodišnjoj devojčici koja je lažirala svoju smrt se sada sudi.
Objavljeno:

Tajson Benz je bio u svojoj sobi kada je pročitao poruke u kojima je pisalo da je njegova devojka izvršila samoubistvo.

Nadugo zatim, 11-ogodišnji dečak iz Gornje Peninsule u Mičigenu, SAD se obesio.

Sada, 13-ogodišnja devojčica se suočava sa kriminalnim optužbama u vezi sa njegovom smrću.

Istražni advokat Mičigenskog okruga Market, Met Vajs, rekao je da se devojka predstavljala kao neko drugi kada je lažirala svoju smrt u razgovoru porukama sa Tajsonom.

Dečak se ubio za manje od dva sata od dobijanja poruke.

Vajs je rekao da ne može da potvrdi vezu između devojčice i Tajsona, ali po medijskim izveštajima, ona je bila njegova devojka.

Zbog uticaja koji je to imalo na dečaka — postoji logična veza,” Vajs je rekao Washington Post-u.

Devojčica, čije ime nije objavljeno, je optužena za malicioznu upotrebu telekomunikacionih usluga, što je može da rezultira kaznom do 6 meseci u maloletničkim popravnim ustanovama; i za korišćenje kompjutera za počinjenje zločina, što nosi do godinu dana kazne. Obe optužbe su prekršajne.

Incident se desio 14. marta. Ništa nije delovalo loše kada je došao kući tog dana iz škole, rekla je dečakova majka, Katrina Gos . Delovao je srećno i bio ponosan što je otišao na svoju privatni čas bez podsećanja, Gos je rekla Washington Post-u. Ispekla mu je neke kolače kao nagradu. Posle večere, Tajsen je otišao u svoju sobu.

Nedugo nakon 10 uveče, majka je posetila sobe sva tri sina. Tajsonova vrata su bila zaključana, ali uspela je da ih otvori ključem. Prvo je mislila da se krije jer nije bio u krevetu.

“Ušla sam i mislila da se glupira,” rekla je. “na kraju sam ga našla u ormaru.. …Pokušala sam da požurim i da ga podignem. Vrištala sam. Rekla sam svom najstarijem sinu da pozove policiju. Najmlađi je jecao.”

Gos je rekla da su bolničari su uspeli da ožive Tajsona. Dečak je bio hospitalizovan tri nedelje pre nego što je umro u utorak. Još je rekla da je njen sin često koristio aplikaciju Snapchat. Kaže da je noći kada je umro, pričao i slao poruke na Snapchat-u sa 13-ogodišnjom devojčicom, koja je koristila tuđi profil da mu kaže da mu je devojka umrla.

''Bio je tako nevin, tako dobroćudan i tako naivan da je potpuno poverovao u to i oduzeo je sopstveni život.”

U intervjuu sa Associated Press-om, Katrina Goss je opisala smrt svog sina kao rezultat “zle, bolesne šale”, počinjene u obliku 'sajber-maltretiranja' na socijalnim medijima.

Kaže da hoće da podigne svest o tome kako socijalni mediji utiču na ponašanje dece.

Hoću da on bude lice celog poduhvata. Ovo je ozbiljan problem za koji imam utisak da je potpuno zanemaren,” rekla je. “Način na koji deca danas koriste društvene medije je prosto užasan.”

Gos je rekla da su njen sin i devojka išli u istu školu. Iako se incident desio van škole, rekla je da zvaničnici nisu uradili dovoljno da zaštite njenog sina.

Otprilike 1 u 5 učenika u SAD su prijavili da su maltretirani u školi, bilo kroz uvrede, glasine, ili fizički. Prema izveštaju iz 2015. Ministarstva Prosvete SAD. Sajbermaltretiranje je manje često i utiče na jednog u 14 učenika.

Prema istrašivanju Američke Pedijatriske Akademije iz 2016., broj samoubistava među adolescentima se dramatično povećao u proteklih par decenija.

Takođe, studija je pokazala da prekomerna upotreba interneta ima ''jake veze sa višim nivoima depresije'' i mislima i pokušajima da se počini samoubistvo.

Gos je rekla da njen sin, sportista koji se bavio hokejem, golfom, i drugim sportovima, nije imao nikakve probleme koji bi ukazali na to da bi išta slično učinio sebi.

(Espreso.co.rs/washingtonpost.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.