PROFESORKA ZAGRMELA NAKON ŠTO JE 7 DEČAKA SILOVALO DEVOJČICU: Njene reči ODZVANJAJU, morate da ih ČUJETE (VIDEO)
Đovana Korao, Foto: PrintScreen/ FAcebook/ Giovanna Corrao

snažna poruka

PROFESORKA ZAGRMELA NAKON ŠTO JE 7 DEČAKA SILOVALO DEVOJČICU: Njene reči ODZVANJAJU, morate da ih ČUJETE (VIDEO)

Poruka profesorke Đovana Korao iz Palerma, odzvanja Italijom ali i svetom

Objavljeno:

Italija je potresena nasiljem u kojem je sedam dečaka, među kojima su bili i maloletnici, silovali 19-godišnju devojku u centru Palerma. Silovanje je snimljeno kamerama, a zatim su se slike proširile društvenim mrežama. Napadači su uhapšeni, ali je ova epizoda otvorila nacionalnu debatu.

Upravo zbog toga, poruka profesorke Đovana Korao iz Palerma, odzvanja Italijom ali i svetom. Naime, ona je na oštar način iskritikovala tamošnju javnost, zbog čega je njena poruka postala viralna i podeljena ogroman broj puta.

"Naša deca siluju mlade devojke. Imam obavezu da vam kažem istinu u lice, jer ako vam ne kažem istinu, nećete ni sami sebi reći istinu. Toliko ste zavisni od licemerja. Istina je da smo svi propali, uključujući i mene. Građansko vaspitanje je sada apstraktan koncept, jer u praksi naša deca siluju devojčice. Nije dovoljno rađati decu da bi bio roditelj", rekla je ona u video snimku koji je stavio prst na čelo Italijanima.

U daljem toku obraćanja, ona je optužila roditelje da ne poznaju svoju decu. Navela je da se deca kada su napolju, u grupama, ponašaju drugačije, jer u suprotnom možda neće biti prihvaćena.

"Morate to da postanete. Nešto je pošlo naopako u našem roditeljskom projektu u poslednjih 40 godina. Nešto je pošlo po zlu u našem roditeljskom projektu u poslednjih 40 godina. Ne funkcionišete kao otac, kao majka, kao društvena struktura, kao učitelj, kao deda. Čak i kada ste uvereni da poznajete svoju decu, razmislite o mogućnosti da ih zapravo ne poznajete. Vaša deca, kada su napolju, imaju tendenciju da se loše ponašaju. Jer dobro se ponašati jednako je da te smatraju gadnima. Grad držiš prljavim kao što prljavim svoju kuću držiš zato što ste kukavice i licemeri. Uvek samo praviš selfije. Gledate svoja posla i ostavljate svoju decu pred njihovim mobilnim telefonima. Morate da kontrolišete svoju decu."ispričala je Đovana Korao ističući da se italijansko društvo nalazi u „kritičnoj situaciji po obrazovanje”.

Bonus video:

01:37

DROGA ZA SILOVANJE STIGLA U SRBIJU!

(Espreso/ Blic/ Io Donna.it)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.