PUTIN OBAVIO RAZGOVOR SA JEDNIM MOĆNIKOM: Ovo su svi DETALJI
Modi i Putin, Foto: Profimedia

istaklI značaj proširenja BRIKS-a

PUTIN OBAVIO RAZGOVOR SA JEDNIM MOĆNIKOM: Ovo su svi DETALJI

Ruski predsednik je čestitao indijskom premijeru na uspešnom sletanju indijske svemirske letelice "Čandrajan-3" na Mesec, u blizini njegovog južnog pola

Objavljeno: 20:48h

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa indijskim premijerom Narendrom Modijem, saopštio je danas Kremlj, navodeći da su dvojica lidera tokom razgovora istakla značaj proširenja BRIKS-a.

- Razgovarano je o rezultatima samita BRIKS-a u Johanezburgu. Naglašen je značaj postignutih sporazuma, pre svega, širenja BRIKS-a, što će nesumnjivo doprineti rastu uticaja organizacije na međunarodnoj sceni - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Kremlja.

Dodaje se da je dogovorena bliska saradnja u kontekstu ruskog predsedavanja BRIKS-om od 1. januara 2024. godine.

Putin i Modi su razgovarali i o aktuelnim pitanjima u vezi sa rusko-indijskim odnosima koji se, kako stoji u saopštenju, progresivno razvijaju u duhu posebno privilegovanog strateškog partnerstva.

Narendra Modi, Vladimir Putin
foto: Alexandr Demyanchuk / AFP / Profimedia

- Konstatovana je pozitivna dinamika trgovinsko-ekonomske saradnje. Izraženo je obostrano raspoloženje za doslednu realizaciju velikih projekata u energetskom sektoru i zajednički rad na proširenju međunarodne transportne i logističke infrastrukture - navodi se u saopštenju.

Ruski predsednik je čestitao indijskom premijeru na uspešnom sletanju indijske svemirske letelice "Čandrajan-3" na Mesec, u blizini njegovog južnog pola.

Dvojica lidera su potvrdila spremnost za dalji razvoj bilateralne saradnje u svemirskom sektoru.

Bonus video:

02:34

GOREĆETE KAO SVEĆE, AKO BUDETE KOLEBLJIVI! Obradović tvrdi da je Vladimir Putin pogibijom Prigožina POSLAO PORUKU IZDAJNICIMA

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.